Ücretli çalışan sayısında artış: İşte öne çıkan sektörler

Ücretli çalışan sayısında artış: İşte öne çıkan sektörler

Kaynak:Halk TV

TÜİK verilerine göre, Türkiye genelinde ücretli çalışan sayısında önceki yıla göre yüzde 3,4 oranında artış oldu. Ancak bu artış aylık bazda azaldı. Verilere göre hangi sektörlerde en çok ücretli çalışan olduğu de ortaya çıktı.

AMİDA HABER - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 yılı Haziran dönemine ait ücretli çalışan istatistiklerini derlediği raporunu açıkladı. TÜİK’e göre, sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı, Haziran ayı itibarıyla bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,4 artış gösterdi. Ancak, bir önceki ay olan Temmuz ayına göre ise yüzde 0,4 düşüş yaşandı.

Çalışan sayısı ne kadar oldu?

2023 yılının Haziran ayında 15 milyon 82 bin 853 olan ücretli çalışan sayısı, 2024 yılı Haziran ayında 15 milyon 601 bin 552 kişiye yükseldi.

para-hesap-calisan.jpg

Hangi sektörler öne çıktı?

TÜİK raporunda dikkat çeken bir diğer ayrıntı ise ücretli çalışanların sektörlere göre yıllık artış oranları oldu.

insaat-istihdam.jpg

Sanayi sektöründe yüzde 0,1, inşaat sektöründe yüzde 8,8 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 4,4 oranında artış yaşandı.

Tüm sektörler içinde ücretli çalışan sayısının arttığı tek sektör, konaklama ve yiyecek hizmeti faaliyetleri oldu. Bu sektörde çalışan sayısı, turizm sezonu olan Haziran ayında yüzde 0,3 oranında artış gösterdi.

Azalış gösteren tek sektörucretli-calisanaaa.jpg

Aylık bazda incelendiğinde, sanayi sektöründe yüzde 0,8, inşaat sektöründe yüzde 0,4 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 0,1 oranında azalış kaydedildi. En dikkat çekici düşüş ise yüzde 1,4 ile madencilik ve taş ocağı sektöründe yaşandı.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.