Vantilatör satışlarında patlama: 2 kat arttı

Vantilatör satışlarında patlama: 2 kat arttı
Züccaciyeciler Derneği Başkanı Öksüz, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar nedeniyle vantilatör satışlarının 2 kat arttığını açıkladı.

AMİDA HABER - Züccaciyeciler Derneği Başkanı Mesut Öksüz’ün (ZÜCDER) yaptığı açıklamaya göre, bekleme sırası, sağlık sorunu gibi nedenlerden klima alamayanlar ya da kliması bakımda olanlar, ayaklı, masaüstü, soğuk buharlı gibi pek çok çeşidi bulunan vantilatöre yöneldiğini söyledi.

zuccaciyeciler-dernegi-zucder-baskani-mesut-oksuz.jpg

Her yıl 5 milyon vantilatör üretilen Türkiye’de her sezon bunun 4 milyonu satılıyor. Üretimin yüzde 20'si de ihraç ediliyor.

Öksüz, züccaciye sektörü olarak üretimiyle ilgilendikleri ürün gruplarından birinin de vantilatörler olduğunu belirtti.

'İhracatımız hız kazandı'

pervane-2.jpeg

Vantilatör modellerindeki değişiklikler ile ürün yelpazesinin genişlediğini belirten Öksüz, "Başta ayaklı vantilatörler olmak üzere, sanayi tipi vantilatörler, USB girişli bilgisayara takılan masa vantilatörleri, soğuk buharlı vantilatörler gibi çeşitler mevcut. Türkiye üretim konusunda da güçlü bir yapıya sahip" dedi.

Öksüz yaptığı açıklamada, "Geçtiğimiz yıla göre mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar nedeniyle satışlarımız 2 kat arttı. İspanya, İtalya, Almanya ve İngiltere'ye ihracatımız da hız kazandı. Bu sene ihracatın üretimdeki payı yüzde 50'lere kadar çıktı" bilgisini paylaştı. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.