Yapay zekadan gram altın tahmini: Şaşırtan rakamlar

Yapay zekadan gram altın tahmini: Şaşırtan rakamlar

Kaynak:Mynet

Yapay zeka altın gram fiyatı öngörüsünü de, “2024 yıl sonu için Türkiye'de gram altın fiyatı tahmini, 2.700 TL ile 3.000 TL aralığında olabilir.

AMİDA HABER - Yarın açıklanacak ABD enflasyon verisi ABD Merkez Bankası Fed faiz kararını büyük oranda etkileyecek. Peki altın fiyatları ne olur? Düşer mi yükselir mi? Yapay zeka hem ons altın hem de gram altın için tahminini açıkladı.

Altın fiyatları yükselen doların baskısı altında gerilerken, yatırımcılar ABD’den yarın gelecek kritik enflasyon verilerine odaklanmış durumda. Bu veriler ABD Merkez Bankası Fed'in önümüzdeki hafta yapacağı faiz indirimi hakkında önemli ipuçları sunacak.

Bugün altın fiyatları ne kadar, kaç TL?

altin-fiyatlari.jpg

Şu anda ons altın, bir önceki güne göre yüzde 0,17 oranında kayıpla 2.502 dolar seviyesinden işlem görüyor. Yurt içinde gram altın fiyatı da 2.736 TL, çeyrek altın 4.645 TL ve Cumhuriyet altını ise 18.972 TL seviyelerinde bulunuyor.

Yapay zekadan ons altın ve gram altın tahmini

Yapay zeka altın gram fiyatı öngörüsünü de, “2024 yıl sonu için Türkiye'de gram altın fiyatı tahmini, mevcut veriler ve olası senaryolar göz önüne alındığında 2.700 TL ile 3.000 TL aralığında olabilir. Bu tahminin arkasındaki temel faktörler,

altingiram.jpg

* Ons altın fiyatı: Küresel piyasada yıl sonuna kadar ons altının 2.600-2.700 dolar seviyelerine ulaşabileceği öngörülüyor.

* Dolar/TL kuru: Dolar/TL kurunun yıl sonunda 30-35 aralığında seyretmesi bekleniyor.

Eğer ons altın fiyatı ve dolar/TL kuru beklenen seviyelere ulaşırsa, gram altının TL karşılığı bu aralıkta şekillenecektir” yanıtını vererek paylaştı.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.