Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz gençleri her zaman emaneti teslim edeceğimiz yol arkadaşlarımız olarak gördük

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz gençleri her zaman emaneti teslim edeceğimiz yol arkadaşlarımız olarak gördük
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda düzenlenen Gençlik Buluşması Programı'nda yaptığı konuşmada gençlere "Sizlerden istediğim, kendinizi her alanda en iyi şekilde yetiştirerek, millete hizmet emanetini teslim alıp daha ileriye taşıyacak yetkinliğe erişmenizdir." diye hitap etti.

Kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına ülkenin her köşesini temsil eden gençlerle bir arada olduklarını belirten

Cumhurbaşkanı  Erdoğan

, "Karşımdaki bu gençliği, maziden atiye kurduğumuz köprünün kilit taşı olarak görüyorum." ifadesini kullandı.

Burada Türkiye'nin her ilinde, her ilçesinde, her üniversitesinde temsilciliği olan bir gençlik hareketinden söz ettiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bir başka ifadeyle sizler, teşkilatlanma yaygınlığı ve üye sayısıyla sadece ülkemizin değil, dünyanın en güçlü gençlik teşkilatının mensuplarısınız. Rabb'ime bana sizler gibi yol arkadaşları, dava arkadaşları, mücadele arkadaşları verdiği için hamdediyorum. Sizin gençliğinizin enerjisi, üretkenliği ve coşkusu, siyasi hayatımızın her döneminde olduğu gibi bugün de bizim en büyük motivasyon kaynağımızdır."

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz, gençlere asla arka bahçemiz olarak bakmadık. Tam tersine, biz gençleri her zaman emaneti teslim edeceğimiz yol arkadaşlarımız olarak gördük. Biz kuşaklar arasındaki anlayış farklılıklarını tehdit olarak kabul etmedik, tam tersine zenginlik vesilesine dönüştürmeye çalıştık. Böylece, kültürümüze yabancı kavramlarla gençlerimizi kuşatmayı ve küresel bir bataklığın içine çekmeyi planlayanların oyunlarını bozduk. Nice farklı yer ve platformda gençlerimizle yüzlerce kez bir araya gelip saatlerce karşılıklı sohbet ettiğimiz, şiir ve şarkı söylediğimiz, dertleştiğimiz programların hiçbirinde kendimizi o ortama yabancı hissetmedik. Hatta 1-1,5 saat diye planlanan programlardan 3 saatte zor ayrılabildiğimizi hatırlıyorum. Bizi orada tutan mecburiyet değildi, gençlerimizle olan muhabbetimizin koyuluğu, içtenliği, hasbiliğiydi."

"Türkiye'yi yaşanmaz bulanlar, Türkiye'yi yaşanmaz kılanlardır"

Cemil Meriç'in, her fırsatta ülkelerine ve onun üzerinde yaşayan insanlara dudak bükerek kendilerini ayrı bir sınıf olarak görenleri tarif ettiği "Türkiye'yi yaşanmaz bulanlar, Türkiye'yi yaşanmaz kılanlardır" sözlerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimizi karamsarlık bataklığına sürükleyerek bu ülkeye bühtan edenler, bizatihi bu tablonun müsebbipleridir." ifadesini kullandı.

Bugüne kadar Türkiye üzerinde oynanan nice oyunları bozdukları gibi, bu oyunu da bozacaklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimizin her bir ferdinin, bilhassa da siz gençlerimizin dirayeti ve kararlılığıyla Türkiye'yi yaşanmaz hâle getirmeye niyetlenenlerin foyalarını ortaya dökeceğiz." diye konuştu.

"İnancımız, ezanımız, bin yıllık vatanımız ve onun üzerinde kurduğumuz son devletimiz Cumhuriyetimiz başta olmak üzere, sahip olduğumuz tüm değerlere sıkı sıkıya sahip çıkacağız" sözlerini sarf eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, her zamanki gibi bu konuda da en büyük güçlerinin milletten aldıkları destek olduğunu dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.