Diyarbakır’daki kiracı ve ev sahipleri dikkat! Cezalar yürürlüğe girdi

Diyarbakır’daki kiracı ve ev sahipleri dikkat! Cezalar yürürlüğe girdi
 Muhabir
Resmi Gazete’de yayımlanan kararla birlikte, artık kira bedelini banka aracılığıyla tahsil etmeyen ev sahibi ve kiracılara her bir işlem için ceza geliyor. Haber Diyarbakır’da on binlerce kiracı ve ev sahibini ilgilendiriyor.

AMİDA HABER - Hazine ve Maliye Bakanlığı, Gelir Vergisi Genel Tebliği kararı ile konut ya da iş yerini kiraya veren mülk sahiplerinin kira ödemelerini banka, PTT veya özel finans kurumları aracılığıyla yapmaları zorunlu hale getirildi.

Diyarbakır’da on binlerce kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiren kararın Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla birlikte, elden ödemeye devam edenlere yönelik cezalar da belli oldu.

2024/05/30/konut-diyarbakirxe.jpg

Zorunlu hale geldi

Yeni uygulamaya göre; gelir ve kurumlar vergisi mükellefleriyle herhangi mükellefiyet kaydı bulunmayanların gerçekleştirdikleri iş yeri ve konut kiralama işlemlerine ilişkin yapılacak tahsilat ve ödemeler, bankalar veya PTT aracılığıyla yapılacak.

2024/09/03/konut-diyarbakirrr-001.jpg

Her bir işlem için ayrı ceza

Karara göre elden kira almaya devam eden mülk sahipleri ve kiracılara cezai işlem uygulanabilecek. Kira bedelini banka aracılığıyla tahsil etmeyen ev sahiplerine ve kiracılara her bir işlem için ayrı olmak üzere kira bedelinin yüzde 10'u kadar cezai işlem uygulanacak.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.