İş dünyasında skandal: Kürtçe röportaj verdi, görevden alındı

İş dünyasında skandal: Kürtçe röportaj verdi, görevden alındı
 Muhabir
Kürtçe yayın yapan televizyon kanalına sektörün sorunlarını anlatan, Diyarbakır İş İnsanı Nedim Şimşek, Başkan Vekili olduğu KAMİAD tarafından görevden alındı.

AMİDA HABER- Kamu Müteahhitleri ve İş İnsanları Derneği (KAMİAD) Diyarbakırlı Başkanvekili Nedim Şimşek’i görevden aldı. KAMİAD yaptığı açıklamada, Şimşek’in görevden alınma gerekçesini Irak Federal Kürdistan Bölgesi’nde Kürtçe yayın yapan Rudaw TV’ye demeç vermek olarak açıkladı. Açıklamada, Rudaw TV “sözde kanal” olarak nitelendi, Şimşek’in yönetim kurulunun onayı olmadan, yayına katıldığı iddia edildi.

kamiad2.jpg

Diyarbakır’dan destek

Diyarbakırlı iş insanları Nedim Şimşek’in, KAMİAD tarafından görevden alınarak, hedef gösterilmesine tepki gösterdi. İş insanlarının açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Dünyanın tamamında ulusları düzeyde yayın yapan Türkiye de en az 5 ilde temsilciliği olan başta Cumhurbaşkanı olmak üzere bakanları, milletvekillerinin, siyasi parti başkanlarının beyanat verdiği, külliye de basın toplantılarına akreditasyon basın kuruluşu olarak katılan Rudaw Medya Grubu’na bölge müteahhitlerinin yaşadığı sorunları aktardığı için linç edilmeye ve kurucusu olduğu KAMİAD’dan uzaklaştırmaya çalışılan Nedim Şimşek’in yanındayız. Nedim Şimşek pandemiden bu yana kamu müteahhitlerinin yaşadığı sorunları Türkiye’nin ilgili bütün bakanlıkların gündemine taşınmasında başat rol oynamıştır bizlerde onun şahidiyiz. Bu şekilde bir linç kampanyası başlatıp linçten belli çevrelere yaranmaya çalışan KAMİAD yönetim kurulu üyelerini de teşhir etmekten de geri durmayacağımızın da bilinmesini isteriz.”

nedimmm1.jpgKAMİAD, 2021 yılında kuruldu. Diyarbakırlı İş İnsanı derneğin kuruluşunda, kurucu başkan yardımcısı olarak yer aldı. Geçen yıl yapılan kongrede, Nedim Şimşek, başkan vekili seçildi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum