KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı: Diyarbakır'da doluluk oranı nedir?

KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı: Diyarbakır'da doluluk oranı nedir?

Kaynak:Haber Merkezi

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, GSB Yurt başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Diyarbakır'da ise yurt doluluk yüzde yüz olması bekleniyor.

AMİDA HABER - Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yapılan duyuruya göre; 2024-2025 KYK yurt sonuçları erişime açıldı. KYK yurt sonuçları GSB ekranı e-Devlet sayfası üzerinden öğrenilecek. Her yol yurt doluluk oranının yüzde yüz olduğu Diyarbakır'da ise öğrenciler yurtlara yerleşip yerleşmediklerinin dijital sistem üzerinden öğrenebilecek.

Başvuru sonuçları erişime açıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre; KYK yurt sonuçları erişime açıldı. KYK yurt başvuru sonuçları GSB ekranı e-Devlet sayfası üzerinden öğrenilecek.

KYK yurt başvuru sonuçları erişime açıldı. GSB tarafından gelen resmi açıklamanın ardından KYK yurt başvuru sonuçları sorgulama işlemleri yapılıyor. KYK yurt sonuçları asıl ve yedek aday olarak iki şekilde duyuruldu. Belirlenen tarihlerde kayıt yaptırmayan ve belgelerini teslim etmeyen asıl adayları yerine yedek adaylar yurtlara yerleştirilecek.

KYK Yurt kayıt tarihleri

GSB Yurt kayıt işlemleri 7 Eylül'de sona erecek. Yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrencilerin, kayıt işlemlerini 7 Eylül saat 23:59 ’a kadar e-Devlet üzerinden tamamlaması gerekiyor.

Yurt kaydının tamamlanması için ilk kayıt ücretinin ödenmesi ve e-Devlet üzerinden taahhütname onayının verilmesi gerekiyor.

Kayıtlar nasıl yapılacak?

YURTKUR'a bağlı yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrenciler, belirtilen tarihlerde https://www.turkiye.gov.tr/" adresinden kayıtlarını yaptırabilecek. Öğrenciler ayrıca kazandıkları yurda giderek şahsen de kayıt olabilecek.

KYK Yurt ücreti ne zaman ödenir?

İlk kayıt ücreti ödendikten sonra yurt ücreti içinde bulunulan ayın son günü saat 23.00'e kadar ödenmelidir. Ancak yurtlarda barınan öğrencilere, eylül ayı yurt ücretlerini ödemeleri için 15 Eylül saat 23.00'e kadar süre verilir.

Bu süre sonunda ödemelerini yapmayan öğrencilerin kayıtları silinir.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.