Resmi ilanlar azalıyor: Basın İlan Kurumu çözüm arayışında

Resmi ilanlar azalıyor: Basın İlan Kurumu çözüm arayışında

Kaynak:BİK

Basın ilan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, resmi ilan adetlerinin her geçen yıl düştüğünü belirterek bunun sektörü olumsuz etkileyeceğini söyledi.

AMİDA HABER - Basın İlan Kurumu 32. Dönem 7. Genel Kurul Toplantısı’nda konuşan Genel Müdür Cavit Erkılınç, resmi ilan sayısındaki düşüşlerin önümüzdeki yıldan itibaren sektör üzerinde olumsu etkisinin olacağını belirti.

basin-ilan-kurumu-1.jpg

Basın İlan Kurumu 32. Dönem 7. Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Yeni teşkilat yapılanmasının hızlanacağını söyleyen Genel Müdür Cavit Erkılınç, “Şube sayısının azaltılması ile iki merkez müdürlüğümüzün birleşmesinin bir diğer önemli artısı ise yayınlarımızın gerçekleştirilen denetimlerin ardından geriye dönük ihlallerde çok uzun süreleri kapsayacak şekilde mahsupla karşılaşmamaları olacak” dedi.

‘Azalan resmi ilanlar can acıtacak’

Resmi ilan adetlerinin her geçen yıl düştüğünü ve bu konuda el birliği ile çözüm üretilmesi gerektiğini söyleyen Erkılınç, “Söz konusu düşüş, resmi ilan fiyat tarifesine üst üste yapılan yüksek oranlı zamlar nedeniyle maddi yönden etkisini çok hissettirmese de önümüzdeki yıldan itibaren can acıtacağını düşünüyorum” uyarısında bulundu.

basin-ilan-kurumu-2.jpg

‘Okunmayan yayınlara para ödemek istemiyorlar’

“Gazetelerimiz asgari satış rakamlarının, sayfa sayısının düşürülmesini istiyor. Ekonomik anlamda en kolay çözümü burada görüyor” diyen Erkılınç, defalarca ifade ettiği üzere kamu kurumlarının satmayan ve okunmayan yayınlara ilan parası ödemek istemediğini söyledi.

basin-ilan-kurumu-4.jpg

Kamu kurumlarının ihale ilanlarında yayım bedelini düşürmek için çeşitli yöntemlere başvurduklarını söyleyen Erkılınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İhaleyi parçalara ayırarak ilanı zorunlu kılan eşik değerin altında bırakan da var, daha önce ilçe ilçe yaptığı ihaleyi il genelini kapsayacak şekilde tek bir ilanda toplayan da var. Bazı ilçe belediyelerimiz sürekli şikâyette ve serzenişte bulunuyor. Daha geçen ay Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu kapsamdaki ilanlar için düşük tarife uygulamasına geçilmesine yönelik resmi tavsiye yazısı gönderdi.”

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.