Türkiye Nevşehir’i konuşuyor: Valilikten ses yok

Türkiye Nevşehir’i konuşuyor: Valilikten ses yok

Kaynak:Haber Merkezi

Türkiye, Nevşehir’de Amedspor forması giydiği için saldırıya uğrayan Diyarbakırlı işçileri konuşurken, olayın üzerinden 24 saat geçmesine rağmen Valilik açıklama yapmadı.

AMİDA HABER- Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde Amedspor forması giyen Diyarbakırlı işçilere silah, bıçak ve sopalarla saldırı düzenlendi. Onlarca kişinin saldırısına uğrayan üç işçi vücudunun çeşitli yerlerinden bıçak, sopa ve silahla yaralandı.

Valilik'ten ses yok!

gvxlicyx0aathar.jpg

Olayın üzerinden 24 saat geçmesine rağmen Nevşehir Valiliğinden herhangi bir açıklama yapılmaması dikkat çekti.

DEM Partili vekilden açıklama

Öte yandan DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren, Nevşehir’de Amedspor forması giydiği için saldırıya uğrayan işçilere ilişkin açıklamalarda bulundu.

gvxlicyxeaajlev.jpg

Sosyal medya X hesabı üzerinden konuyla ilgili açıklama yapan Eren şu ifadeleri kullandı:

Diyarbakır’a döndüler

Dün akşam saatlerinde Ürgüp’te bir tesiste çalışan Kürt işçilere, Amedspor forması giydikleri için bir grup faşist tarafından “terörist” denilerek silahlı, bıçaklı ve demir sopalı bir saldırı gerçekleştirildi. Bir işçi ayağından vuruldu, birçoğu yaralandı. Bu vahşi saldırı, Kürt halkını sindirmeyi amaçlayan nefret dilinin somut bir yansımasıdır. Yaralı işçi arkadaşlarımızın durumu şu anda iyi. Hastanede tedavi görenler dışında, diğer işçiler Amed’e ve evlerine dönmek üzere yola çıktı.

saldiri.jpg

‘Zulüm politikası son bulmalı’

İktidarı bir kez daha uyarıyoruz: Kürt halkına karşı körüklediğiniz düşmanlık ve nefret dilinin bedeli çok ağır olur. Kürt halkının iradesini kırmaya yönelik bu saldırılar amacına ulaşamayacak! Bu zulüm politikasına derhal son verin!.”

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum