17 yıla kadar ceza isteniyordu: Hepsi tahliye oldu

17 yıla kadar ceza isteniyordu: Hepsi tahliye oldu

Kaynak:Mezopotamya Ajansı

İstanbul’da 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Günü’nde gözaltına alınanlardan 25'i tutuklu 30 kişinin ilk duruşması görüldü. Duruşmada 25 kişi tahliye edildi.

AMİDA HABER - 1 Mayıs'ta Saraçhane’den Taksim’e yürümek için alana girmek isterken polis gözaltına alınanlardan tutuklanan 77 kişiden 25’i tutuklu 30'u hakkında açılan davanın ilk duruşması görüldü.

MA'nın haberine göre, İstanbul 44. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan ilk duruşmaya tutuklu sanıklar bağlı bulundukları cezaevinden jandarma eşliğinde getirildi. Tutuksuz sanıklar ve sanık avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Adli kontrol şartıyla tahliye

2024/05/01/taksim-sarachane.jpg

Savunmaların ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tüm tutuklu sanıkların adli kontrol şartıyla tahliyesine karar vererek duruşmayı 25 Aralık’a erteledi.

17 yıla kadar hapis isteniyor

2024/05/02/sarachane.webp

İddianamede, 30 kişi hakkında; "kanunsuz toplantı ve gösteri yürüyüşlerine katılma" suçlamasıyla 8 aydan 4 buçuk yıla kadar, "görevi yaptırmamak için direnme" suçlamasıyla 8 aydan 4 yıla kadar, "kamu malına zarar verme" suçlamasıyla da 1 buçuk yıldan 4 buçuk yıla kadar olmak üzere toplamda 3 yıl 9 aydan 17 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.