23 bin 380 hasarlı ev: 10 bin itiraz dilekçesi

23 bin 380 hasarlı ev: 10 bin itiraz dilekçesi

Diyarbakır’da depremden etkilenen 23 bin 380 binaya orta ve ağır hasarlı raporu verildi. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’ne hasarlarla ilgili 10 bin itiraz dilekçesi gitti.

AMİDA HABER- Kahramanmaraş merkezli iki depremde 7 binanın yıkıldığı Diyarbakır’da 409 kişi hayatını kaybetti. Kentte, 13 bin 829 bağımsız bölümden oluşan 2 bin 199 bina orta hasarlı, 8 bin 674 bağımsız bölümden oluşan 2 bin 261 binaya ise ağır hasarlı raporu verildi. 428 daireden oluşan 56 bina hakkında ise acil yıkım kararı verildi. Diyarbakır’da toplam 4 bin 358 binadaki 23 bin 380 bağımsız bölüme hasarlı raporu verildi.

Kent merkezinde bitti

Diyarbakır Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nün depremden sonra başlattığı hasar tespit çalışmaları, kent merkezi ile 17 ilçenin tamamında bitirildi. İlçelere bağlı köylerde hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Yetkililer hafta sonuna kadar köylerde de hasar tespitinin biteceğini ifade etti.

Listeler askıya çıkacak

Merak edilen konulardan biri de hasar tespitlerine yapılan itirazlar. Yetkililerden alınan bilgiye göre, köylerdeki hasar tespitleri bittikten sonra, hasarlı binaların listeleri askıya alınacak. Askı sürecinden sonra resmi olarak, itiraz dönemi başlayacak, itirazda bulunan vatandaşların evleri ekipler tarafından yeniden incelenecek. Ekipler gerekli görürse, hasar durumunda değişliğe giderek, raporu yenileyecek.

10 bin dilekçe

Evlerine hasarlı raporu verilen vatandaşlar, askı sürecini beklemeden de Diyarbakır Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’ne dilekçe ile itiraz etmeye başladı. Edinilen bilgiye göre, şimdiye kadar 10 bin itiraz dilekçesi verildi.

Haber: Gönül Morkoç-Özel

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum