4 yıl sonra yüz yüze görüşme: Öcalan Amida Haber’e konuştu

4 yıl sonra yüz yüze görüşme: Öcalan Amida Haber’e konuştu
 Muhabir
Abdullah Öcalan ile 4 yıl aradan sonra görüşme yapıldı. Alınan bilgilere göre, Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmeye ilişkin gün içinde geniş ve detaylı bir açıklama yapılacak.

AMİDA HABER – DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili ve Abdullah Öcalan’ın yeğeni Ömer Öcalan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İmralı Adası’nda Abdullah Öcalan ile yüz yüze görüşme gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Detaylı açıklama yapılacak

Alınan bilgilere göre, görüşme dün gerçekleştirildi. Ömer Öcalan’ın gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin gün içinde geniş ve detaylı bir açıklama yapılacağı belirtildi. Ömer Öcalan yaptığı paylaşımda şunları ifade etmişti: “Sayın Abdullah Öcalan ile en son yüz yüze yapılan görüşme 3 Mart 2020 tarihiydi. Biz aile olarak yıllar sonra 23 Ekim 2024 günü Sayın Öcalan ile görüşme gerçekleştirdik. Bir yasal hak olan rutin aile görüşünün, koşullar ne olursa olsun devam etmesini istiyoruz.”

4 yıl sonra ilk görüşme

omer111.jpg

4 yıl aradan sonra yapılan görüşmenin, ‘normalleşme süreci’ tartışmalarına denk gelmesi dikkat çekti.

Öcalan ne söyledi?

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Abdullah Öcalan’ı Meclis’e davet etmesinden sonra Öcalan’ın neler söylemiş olduğu merak ediliyor.

Amida Haber’e özel açıklama

mehmet-ocalan.png

Amida Haber’e konuşan Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan ise, sadece Ömer Öcalan’ın görüşmeyi gittiğini ve kendisinin de Ömer Öcalan ile görüştüğünü ifade ederek, abisi Abdullah Öcalan’ın sağlık durumunun iyi olduğunu, herkese selam söylediğini dile getirdi.

‘Detayları Ömer Öcalan açıklayacak’

Mehmet Öcalan, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Abdullah Öcalan’ı Meclis’e davet etmesi ve ‘normalleşme süreci’ ile ilgili bir açıklamasının olabileceğini ancak detayları Ömer Öcalan’ın açıklayacağını söyledi.

Öcalan 29 Ekim’de mi konuşacak?

mehmet.jpg

Kimi iddialara göre Abdullah Öcalan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda bir mesaj yayınlayacağı ileri sürülüyordu. Mehmet Öcalan bu konuyla ilgili şunları söyledi: “Detaylı açıklamaları Ömer yapacak, çünkü kendisi görüşmeyi gerçekleştirdi. Önümüzdeki saatlerde açıklama yapabilir. Abimin 29 Ekim’de konuşacağını sanmıyorum. Bu konuda bir tahmin veya bilgim yok.”

‘Uzatılmasına gerek yoktu’

4 yıl aradan sonra gerçekleşen görüşmeye ilişkin de Mehmet Öcalan şöyle konuştu: “Görüşme bizim en doğal hakkımızdır. Bugüne kadar görüşe izin verilmemesi hukuki değil. Türkiye yasalarına göre görüşme hakkıdır. 4 buçuk yıldır görüşemiyoruz bu doğru ve hukuki değil. Bunun bu kadar uzatılmasına gerek yoktu.”

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.