7 yıl sonra İmralı’ya ziyaret

7 yıl sonra İmralı’ya ziyaret
Yaklaşık 7 yıldır herhangi bir görüşmenin yapılmadığı İmralı’ya önemli bir ziyaret gerçekleşti. Avrupa Konseyi İşkenceyi Önleme Komitesi, İmralı cezaevine yaptığı ziyaretin ardından açıklamalarda bulundu.

AMİDA HABER- Avrupa Konseyi İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT), ziyaret sonrası bir açıklama yayınladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Heyetimiz 20-29 Eylül 2022 tarihleri arasında Türkiye’ye özel amaçlı bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretin temel amacı, yabancılar mevzuatı kapsamında gözaltına alınan yabancı uyrukluların muamele ve tutukluluk koşulları ile sınır dışı edilmeleri bağlamında kendilerine uygulanan prosedürleri incelemekti.

4 tutukluya yönelik muamele

Ziyaret vesilesiyle heyet, halihazırda kurumda tutulan tüm (dört) tutukluya yönelik muamele ve tutukluluk koşullarını incelemek üzere İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne de gitti. Bu bağlamda mahpuslara sunulan toplumsal faaliyetlere ve dış dünya ile ilişkilerinin nasıl olduğuna özel önem verildi.

Heyet Bakan Soylu ile görüştü

Ziyaret kapsamında heyet, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Göç İdaresi Başkanı Savaş Ünlü ve İçişleri Bakanlığı'ndan (Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı dahil) üst düzey yetkililerle görüştü. Heyet ayrıca Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek ve Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım'ın yanı sıra Adalet ve Dışişleri Bakanlıklarının diğer üst düzey yetkilileriyle de uzun süredir devam eden yaptırımların uygulanması ve CPT'nin İmralı Cezaevi'ne ilişkin tavsiyeleri konusunda istişarelerde bulundu. (Kaynak: MA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.