Adalet Bakanı tutuklu aileleriyle görüştü

Adalet Bakanı tutuklu aileleriyle görüştü
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, tutuklu yakınlarıyla görüştü. Bakan Tunç, Tahir Elçi davasına ilişkin de konuştu.

AMİDA HABER- Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, tutuklu aileleriyle ile görüştü. TBMM'de gerçekleşen görüşmeye hasta tutuklu yakınları Safure Akın, Leyla Kuday, Gurbet Tekin ve Hülya Taş ile DEM Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, Şırnak Milletvekili Nevroz Uysal Aslan ve Mersin Milletvekili Ali Bozan katıldı.

2024/05/17/adalet-yargi-savunma.jpg

Bakan Tunç'a İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Derya Yanık ve Cezaevleri Alt Komisyonu Başkanı da eşlik etti.

Hasta tutukluların tahliyesiyle talepler Bakan Tunç'a iletildi. Talepleri not alan Tunç, bayramdan sonra ailelerle yeniden görüşeceğini söyledi.

Adalet Bakanı Tunç’tan Tahir Elçi davasına ilişkin açıklama

Bakan Tunç dönemin Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesine ilişkin davaya ilişkin de konuştu. Bakan Tunç, "bilinçli taksirle ölüme sebebiyet verme" suçundan yargılanan 3 polisin beraatine karar verilmesine ilişkin soru üzerine Tunç, Tahir Elçi'nin katledilmesinin herkesi derinden sarstığını söyledi.

'Hep birlikte yargılama sürecini bekleyeceğiz'

Olayın ardından soruşturmaların yapıldığını aktaran Tunç, "Başlangıçta delil tespitiyle ilgili terör örgütünün müdahalesi olmuştu, birtakım sıkıntılar yaşanmıştı. Sonrasında dava süreci başladı, yargılama oldu. Bugün itibarıyla beraat kararı verilmiş, biraz önce duyduk. Bu, ilk derecenin kararı. Bunun istinafı, temyiz süreci var. Yargılama safhasında olan bir konu. Hep birlikte bu yargılama sürecini bekleyeceğiz” dedi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.