Ahmet Türk: 3 bakanı aradık ‘Helikopter yok’ dediler

Ahmet Türk: 3 bakanı aradık ‘Helikopter yok’ dediler
Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, yangın gecesi müdahale için bakanlıkları aradıklarını ancak kendilerine ‘gece görüşlü helikopter yok’ denilerek müdahale edilmediğini söyledi.

AMİDA HABER - Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, 20 Haziran gecesi Diyarbakır’ın Çınar ile Mardin’in Mazıdağı ilçeleri arasındaki alanda çıkan ve 15 kişinin hayatını kaybettiği yangın felaketine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ahmet Türk, Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin 239 personel ve 41 itfaiye aracıyla, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin de 28 araç ve 108 personelle yangına müdahale ettiğini belirterek, olay gecesi yangının söndürülmesi için havadan müdahale edilmesine yönelik çağrılarının yetkili mercilerden karşılık bulmadığı söyledi.

‘Müdahale edemeyeceklerini söylediler’

yangin-ahmetturk.jpgHelikopterlerin sabah saatlerinde yangın kontrol altına alındıktan sonra bölgeye geldiğini ifade eden Türk, “103 personelimiz anında yangına müdahale etti. Fakat çok büyük bir yangındı. Uçaklar olmadan o yangını söndürme imkânı yoktu. Çevre ve Şehircilik Bakanını, Tarım ve Hayvancılık Bakanını ve İçişleri Bakanını aradık. ‘Gece görüşlü helikopterimiz yok’ diyerek, müdahale edemeyeceklerini söylediler. Bütün buna rağmen hem köylüler hem de itfaiyelerimiz yangını kontrol altına almak için çok büyük bir çaba gösterdi” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.