AK Parti Büyükşehir için Diyarbakır’da anket yaptı: İşte o isimler

AK Parti Büyükşehir için Diyarbakır’da anket yaptı: İşte o isimler
AK Parti Genel Merkezi, Büyükşehir Belediyesi’ne aday belirlemek için Diyarbakır’da anket yaptırdı. Büyükşehir için 5 adayın ismi öne çıkarken, aynı anketin İlçelerde de yapıldığı öğrenildi.

AMİDA HABER- Seçimlere 4 ay kala Diyarbakır’da adaylık yarışı da hız kazandı. Partiler rakiplerinin karşısına “kazanabilecek” aday çıkarmak için çalışmalara başladı. 2019 yılındaki seçimde HDP’nin karşısında yarışan AK Parti Adayı Cumali Atilla yüzde 30 oy alabilmişti.

AK Partide hazırlıklar hızlandı

buyuksehir.jpg

Anayasa Mahkemesi’nin kabul etmemesinden dolayı ismini değiştirerek DEM yapan HEDEP’in Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi adayı henüz netlik kazanmadı. Ancak AK Parti şimdiden hazırlıklarını hızlandırdı. Amida Haber’in edindiği bilgiye göre, AK Parti, Diyarbakır Büyükşehir’de DEM’in karşısına güçlü bir adayla çıkabilmek için, kent merkezi ile ilçelerde anket çalışması başlattı.

5 kişinin ismi soruldu

AK Parti’nin yaptığı ankette, Galip Ensarioğlu, Suna Kepoğlu, Halis Bilden, Mehdi Eker ve Ebubekir Bal’ın ismi soruldu. Ankette “Büyükşehir için bu isimlerden kimi görmek istersiniz?” sorusu soruldu.

İlçelerde de anket yapıldı

Büyükşehir Belediyesinin yanı sıra İlçelerde muhtarlar, kanaat önderleri ve vatandaşlardan hangi adayı görmek istedikleri soruldu.

Belediye başkanlarından memnun musunuz?

Öte yandan “AK Partili belediyelerin hizmetlerinden memnun musunuz?” sorusu da soruldu. Anketin sonuçlarının parti içinde değerlendirileceği, adayın buna göre belirleneceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum