AK Parti Diyarbakır Milletvekili: O uygulamadan hepimiz rahatsızız

AK Parti Diyarbakır Milletvekili: O uygulamadan hepimiz rahatsızız
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Suna Kepolu Ataman, Hakkari Belediye başkanının görevden alınarak yerine kayyım atamasına ilişkin konuştu.

AMİDA HABER- Türkiye Büyük Millet Meclisi Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nda Hakkari’ye kayyım atanması gündeme geldi. DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Adalet Kaya kayyım uygulamasına ilişkin konuşmaları tartışma yarattı.

ataman1.jpg

'Hepimiz rahatsızız'

Tartışmalar üzerine görüşlerini açıklayan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Suna Kepolu Ataman ise “Hemşerim ve Diyarbakır Vekili olan Adalet Hanım’a söylemek isterim ki emin ol ki hepimiz kayyumdan rahatsızız” yanıtı verdi.

Başka aday yok mu?

Kayyımı desteklemediklerini ifade eden Ataman, DEM Parti’nin aday tercihlerini şu sözlerle eleştirdi: “Bu işe uygun, geçmişte davası olmayan, ceza yemeyen hiç kimse yok mu Kürtlerde aday gösterilsin? Çünkü bugün bir dava yürütülüyor. Bazı eksiklikler olabilir ama sonuçta bu ülke hukuk ülkesidir, bir hukuk devletidir. Dolayısıyla hemen bu yürürlüğe giriyor” şeklinde konuştu.

adalet-kaya.jpg

‘DEM Parti’nin bunu yapmaması lazım’

4-5 yıldır sahada ve AK Parti teşkilatında görev aldığını anlatan Ataman, “DEM Parti’nin bunu yapmaması lazım. Özür dileyerek söylüyorum, bunu yanlış anlamayın, kimseyi töhmet altında bırakmak istemiyorum ama ‘bu bilinçli mi yapılıyor?’ diye de sorma ihtiyacını duyuyorum” ifadelerini kullandı.

'DEM Parti'den aday olun'

Ataman’ın bu sözleri üzerine Kaya, “Siz bugün AK Parti’de siyaset yapıyorsunuz. Bir sonraki seçimde gelin DEM Parti’den aday olun ve seçilin sizin hakkınızda da nur topu gibi bir dosya olacak ve önünüze konulacak” dedi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.