AK Parti Diyarbakır Milletvekilinden yangın açıklaması

AK Parti Diyarbakır Milletvekilinden yangın açıklaması
Büyük yangın felaketine ilişkin konuşan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, bütün kurumların canla başla çalıştığını söyledi, anız yakanları uyardı.

AMİDA HABER- AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensariolu, Suna Kepolu ve Sait Yaz, yangın felaketinden yaralı kurtularak Dicle Üniversitesine kaldırılan ve tedavileri devam eden vatandaşların yakınlarını ziyaret etti.

Vatandaşları ziyaret etti

Yaralanan vatandaşların yakınlarına Kürtçe geçmiş olsun dileğinde bulunan Ensarioğlu daha sonra hastane önünde bulunan gazetecilere açıklamalarda bulundu.

galip.jpg

'Gece olduğu için helikopter kalkamadı'

Ensarioğlu şöyle konuştu, “Hepimiz buradayız, doktorlarımız burada. Ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Dün gece saat 10.30’da başlayan yangın 3.5 saat sonra kontrol altına alınabildi. Tabi gece olduğu için helikopter göndermek mümkün olmadı. Ancak AFAD, UMKE, Valilik ve Belediyelerimizin itfaiye araçları müdahale etti, herkes elinden gelenini yaptı. Gece vakti olması ve yangının rüzgar etkisiyle büyük bir alana yayılması büyük bir felakete neden oldu. İlk etapta iki çobanımız ardından yerleşim yerlerine de sıçrayan yangın 6 vatandaşımızın vefatına neden oldu. Gazi Yaşargil ve Dicle Üniversitesinde 7 ağır yaralı vatandaşımızın tedavisi sürüyor. İlk defa bir anız yangınında böyle bir olay yaşıyoruz. Anız yangınları her yıl yaşanıyor, her defasında uyarmamıza rağmen önlenemiyor. Özellikle tarla sahiplerine ağır cezalar konuldu. Çünkü kendi tarlasındaki anızı yakmaya çalışanlar çok büyük facialara sebep olabiliyor. Bunlar tabiata ve doğaya zarar veriyor. Bu konuda cami ve okullarda uyarıcı çağrılar yapılması lazım” ifadelerini kullandı.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.