AK Parti Diyarbakır’da revizyona gidecek mi? İşte detaylar

AK Parti Diyarbakır’da revizyona gidecek mi? İşte detaylar
Yerel seçimlerde Diyarbakır’da büyük yara alan AK Parti’de revizyon süreci başlıyor. Genel merkez tarafından gönderilen koordinatör raporunu tamamlayarak Ankara’ya döndü. İşte detaylar.

AMİDA HABER- 31 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerinden sonra siyasi partiler, bir taraftar yerel seçimlerin muhasebesini yapıyor, bir taraftan da önümüzdeki seçimsiz dönemi nasıl değerlendireceklerini belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu illerin başında Diyarbakır geliyor.

AK Parti Diyarbakır'da yüzde 16 oy almıştı

sandik-4.jpg

Yerel seçimlerde AK Parti’nin aday gösterdiği Mehmet Halis Bilden yüzde 16’lık oy oranıyla son yılların en düşük oyunu aldı. AK Parti, Türkiye geneli birçok ildeki oy oranındaki düşüşü araştırmaya devam ederken, kulisler de hareketlenmeye başladı.

Koordinatör inceleme yaptı

akparti.jpg

Seçim sonuçlarının ardından AK Parti Genel Merkezi, Türkiye’nin 81 iline koordinatör gönderdi. Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’a gelen genel merkez koordinatörleri rapor hazırlayarak kentten ayrıldı. Kulislere sızan bilgilere göre, hazırlanan bu rapor doğrultusunda yol haritası belirlenecek.

AK Parti MKYK toplanıyor

akparti-mykyk.jpg

Bu kapsamda AK Parti MKYK’sının önümüzdeki günlerde toplanarak, revizyonları ele alacağı öğrenildi. AK Parti’nin birçok ilde revizyona gideceği il ve ilçe başkanlıklarında yeniden yapılanma süreci başlatacağı kaydedildi.

Kongre süreci ne zaman başlıyor?

sonuclar.jpg

Kulislerde, AK Parti’nin yakın zamanda kongre sürecini başlatacağı, başta Diyarbakır olmak üzere 81 ilde yapılacak İl ve ilçe kongrelerinde büyük bir değişimin yapılması bekleniyor.

Oy kaybındaki nedenler:

Partiye yakın kaynaklar oy kaybındaki nedenleri şöyle sıralıyor: Ekonomi, İsrail Gazze, aday tespitleri, belediye başkan adayları ile meclis üyelerinin belirlenmesi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum