AK Partili Başkan’dan bombalı saldırı açıklaması

AK Partili Başkan’dan bombalı saldırı açıklaması
AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın, 9 polisin yaralandığı bombalı saldırı olayına ilişkin açıklama yaptı. Aydın, “Memleketimize eski karanlık günleri getirmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz” dedi.

AMİDA HABER- Diyarbakır’da, Çevik Kuvvet Polisini taşıyan aracın geçişi sırasında patlama meydana geldi. Patlamada 1’ sivil 9 polis yaralandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırıyı gerçekleştirin şüphelilerin yakalandığını açıkladı. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, saldırıya tepkiler sürüyor.

Saldırıya ilişkin açıklama yapan Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın, son zamanlarda güzel haberlerle gündeme gelen kentin, saldırı nedeniyle kötü bir haberle ülke gündemine girdiğini söyledi.

‘Huzur ve güveni Diyarbakır’a çok görüyorlar’

Aydın açıklamasında, “Bu saldırıyı yapanları en güçlü şekilde lanetliyor, yaralanan vatandaşımıza ve güvenlik görevlisi kardeşlerimize Allah’tan acil şifalar diliyoruz. Diyarbakır’ımız özellikle son yıllarda huzur ve güven ortamının da tam olarak sağlanması ile birlikte çok büyük bir değişim ve dönüşüm yaşıyor. Altyapısıyla, üst yapısıyla, yollarıyla, parklarıyla, fabrikalarıyla, işletmeleriyle, kültürel ve sportif faaliyetleriyle Diyarbakır’ımız çok büyük bir gelişme gösteriyor. Bu sayede Diyarbakır geçmişteki acı yılları tarihin çöplüğüne atıp huzurun ve güvenin şehri haline geldi. Terör örgütünün ve uzantılarının bundan çok büyük rahatsızlık duyduğunu biliyor ve görüyoruz. Sadece kandan ve göz yaşından beslenen bu odakların Diyarbakır’a bu huzuru ve güzellikleri çok gördüğünü iyi biliyoruz. Bu bombalı saldırının Diyarbakır’daki huzur ve güven ortamına zarar vermesine tüm Diyarbakırlılar bir ve beraber olarak engel olmalıyız.” Dedi.

‘Fırsat vermeyeceğiz’

Diyarbakır’daki huzur ve güven ortamının, bir partinin veya zümrenin faydasına olmadığını ileri süren Aydın, “Diyarbakır’daki değişim, dönüşüm, Diyarbakır’da yaşayan herkesin ama herkesin faydasınadır ve geleceğine katkıdır. Bu yüzden, bu olaylardan uzun yıllar çok çeken Diyarbakırdaki her bir hem şehrimizin bu huzur ve güven ortamını en büyük ortak kazanım olarak görüp sımsıkı korumasını istiyoruz. Şehri bu huzur ve güven ortamına taşımak öncelikle Ak Parti olarak bizim görevimizdi. Biz bunu Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde büyük bir mücadele ile çok şükür başardık. Ama bundan sonra ‘ Diyarbakır’a uzanan eller kırılsın’ diye haykırmak ve bu huzura sahip çıkmak tüm Diyarbakırlıların üzerine düşen bir yükümlülüktür. İnşallah Tüm Diyarbakır, huzurumuza kast eden bu terör odaklarına karşı dimdik duracak ve Memleketimize eski karanlık günleri getirmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz” dedi.

Ataman ve Kayhan'dan ziyaret

fatih-kaylan-sua-kepoglu.jpg

AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi ve Diyarbakır İl başkan vekili Suna Kepolu Aataman ile İl başkan Yardımcısı Mehmet Fatih Kayhan bombalı saldırıda yaralanan çevik kuvvet polislerine geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

(Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.