AK Partili Çelik vergi paketi hakkında konuştu: Spekülasyonlara itibar edilmemelidir

AK Partili Çelik vergi paketi hakkında konuştu: Spekülasyonlara itibar edilmemelidir
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik partisinin MYK toplantısı sonrasında basına açıklamalarda bulundu. Sözcü Çelik vergi paketi, yurtdışı harcı çıkış harcı ve CHP ile gerçekleştirilen ekonomi zirvesi hakkında konuştu. Detaylar haberimizde.

AMİDA HABER - AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası konuşan parti sözcüsü Ömer Çelik, vergi paketi tartışmalarına açıklık getirdi. Çelik'in açıklamalarına göre, vergi adaletinin sağlanması amacıyla yapılan çalışmalar hassas bir şekilde değerlendirilecek.

vergi-paketi.jpeg

‘Spekülasyonlara itibar edilmemeli’

Sözcü Çelik, "Bugün MYK toplantısında, orta vadeli program çerçevesinde vergi adaletinin sağlanması için çeşitli konular görüşüldü. Ancak sosyal medyaya veya başka mecralara sızan 'şuraya, buraya vergi gelecek' şeklindeki açıklamalar spekülatiftir. Son kararı siyasi irade verir. Bu nedenle henüz resmi olarak açıklanmamış bu tür spekülasyonlara itibar edilmemesi gerektiğini vurgulamak isterim" dedi.

Çelik, vergi düzenlemelerinin enflasyonist etkilere yol açmaması ve ekonomik süreçleri olumsuz etkilememesi için büyük bir hassasiyetle değerlendirildiğini belirtti. Ekonomi yönetiminin net ve şeffaf bir politika izlediğini, Türkiye'nin içinde bulunduğu zorlukları aşmayı hedefleyen uluslararası kabul gören bir program uyguladığını ifade etti.

chp-akp.jpg

Ekonomi zirvesi

Ömer Çelik ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe arasında gerçekleşen görüşmeye de değindi. Bu görüşmenin, hükümetin ekonomi politikalarıyla ilgili doğru mesajların verilmesi için önemli bir adım olduğunu belirtti ve muhalefetin eleştirilerine karşı özgüvenle yanıt verdiklerini ifade etti.

Son olarak, yurt dışı çıkış harcının 3 bin TL'ye yükseltileceği iddialarına ilişkin Çelik, konunun henüz taslak düzeyinde olduğunu ve kesin kararın alınmadığını vurgulayarak, spekülasyonlara karşı dikkatli olunması gerektiğini kaydetti. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.