AK Partili Ensarioğlu: Diyarbakır’la ilişkisi olmayan insanlar bizden fazla oy aldı

AK Partili Ensarioğlu: Diyarbakır’la ilişkisi olmayan insanlar bizden fazla oy aldı

Seçimlerde alınan sonuçlara ilişkin konuşan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, “Diyarbakırla ilişkisi olmayan insanlar gelip bizden fazla oy aldı. Çünkü kimse kimin aday olduğuna bakmadı” dedi.

AMİDA HABER- AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, TV 100'de Pınar Işık Ardor'un sorularını yanıtladı.

‘Kürdün dilini kabul etmiyordu’

Bölgede büyük acılar yaşandığını kaydeden Galip Ensarioğlu, “Yaklaşık 40 yıldır bu bölgede çok büyük acılar yaşadık. Burada tabi bu vesayet sisteminin aslında birazdan bunu konuşacağız CHP’yi konuşurken bu itaatçı anlayışı konuşacağız. Büyük yıkımlar acılar yaşandı. Köyler boşaltıldı. İnsanlar Batı’ya göç etti. İşkenceler faili meçhul cinayetler birçok şey yaşandı bu bölgede. Bunun sebebi neydi? Şiddetin her türlüsüne karşıyız. Var olan sorunlarımızın çözümü hiçbir zaman şiddette olmamalı. Şiddeti bir hak arama aracı olarak kullanmayı reddediyoruz. 80 yıllık bu vesayetçi sistem kürdün varlığını, dilini kabul etmiyordu” dedi.

‘Diyarbakır’la ilişkisi olmayan bizden fazla oy aldı’

Son 40 yılın en güvenli seçimini yaptıklarını ifade eden Ensarioğlu, “40 yıldır biz huzurlu bir seçim görmedik. Sürekli haksız rekabetti. Adayın kim olduğu önemli değil. Diyarbakırla ilişkisi olmayan insanlar gelip bizden fazla oy aldı. Çünkü kimse kimin aday olduğuna bakmadı. Duygusal ortam, yaşananlar, manipülasyon, silahlı örgütün varlığı burada belirleyici oldu. Burada artık huzur. Son 40 yılın en huzurlu seçimini yaptık. Son 10 yılda devlet terörle mücadeleyi hukukla yaptı. AK Parti, vesayetin yarattığı ve çözümsüz bıraktığı meselesi çözdü” ifadelerini kullandı.

‘Yeşil Sol Parti adayı CHP için ‘faşistsin’ diyor’

Ensarioğlu şöyle devam etti, “Kılıçdaroğlu, 'Kürt sorununu çözeceğim' diyorsa birileriyle de anlaşmışsa çıkıp mertçe desin. Çok ciddi bir çelişki var. Bir tarafta ‘kayyumları kaldıracağız’ diyor. Diğer tarafta Ümit Özdağ’da tersini söylüyor. Ve mutabakat yapıyor. Birine söz veriyor. Diğeriyle resmi mutabakat yapıyor. Seçimden bir gün önce Yeşil Sol Parti'nin birinci sıra adayı Berdan Öztürk, Diyarbakır'da konuşma yapıyor. CHP'ye 'faşistsin' diyor, 'Dersim'in katili' diyor. Öztürk aynı kitleden şimdi CHP'nin adayı için oy istiyor.

HDP tarihi iki fırsat kaçırdı

HDP tarihi iki fırsat kaçırdı. Ve bunun hesabını ileride verecek. Birincisi daha önce Tayyip Erdoğan’a ‘seni başkan yaptırmayacağız’ derken yaptığı hata hani o çözüm süreci diyen anaların gözyaşı dinsin derken bu kadar güzelliği yapan insana, reformu yapan demokratik cumhuriyeti inşa eden insana ‘seni başkan yaptırmayacağız, devireceğiz’ diyerek tarihi fırsatı kaçırdı. Şimdi CHP genel başkanına ‘seni başkan yaptıracağız’ diyerek ikinci bir çelişki ve hatayı yapıyor. Bunun hesabını da ileride tarihe ve bu millete veremeyecekler.

‘Hizbullah’ın 22 yıldır silahlı eylemi yok’

- Hizbullah sürecini birebir bu bölgeye yaşayan bir insanım. 22 yıldır Hizbullah'ın silahlı eylemi yok, açıklaması yok, kendisi yok. 11 yıl önce HÜDA PAR kurulmuş. HÜDA PAR defalarca Hizbullah ile bir ilişkilerinin olmadığını açıklamış. Bunun üzerinden bizi vurmaya çalışanlar kendilerine baksın. Silah bırakmamış, eylem yapmaya devam eden bir silahlı örgüt var. PKK'nın vesayeti altında siyaset yapan bir çizgi var. Bunlar ortadayken 'HDP, PKK'nın uzantısıdır' demeyeceksin varolmayan bir örgütün üzerinden HÜDA PAR'ı vurmaya çalışacaksın. Biz demokratik siyaset zeminide Türkiye sorunlarını çözmeye çalışan herkese değer biçeriz.

Hiçbir Kürt bölgede şiddete ve silaha inanmıyor. O yüzden örgüt sokakları karıştıramıyor. Silvan Barajı örgütün geciktirmesine rağmen su tutmaya başladı. Sadece Silvan Barajı 2 milyon 450 bin dönüm arazi sulayacak. GAP bölgesinde 10 milyon dönüm arazi sulayacak. 2 milyon insana istihdam sağlayacak. Sadece Diyarbakır'da 500 bin insana istihdam sağlayacak. Dışarıdan işçi bulmak zorunda kalacağız” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum