AK Partili iki isimden Hakkari açıklaması: Doğru bulmuyorum

AK Partili iki isimden Hakkari açıklaması: Doğru bulmuyorum
Türkiye, Hakkari Belediye Başkanının gözaltına alınması ve yerine Vali vekilinin atanmasını konuşuyor. AK Partinin eski Diyarbakır milletvekilleri yaptığı açıklama ile kayyım atanmasına tepki gösterdi.

AMİDA HABER- DEM Partili Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış sabah saatlerinde gözaltına alındı, yerine Hakkari Valisi Ali Çelik görevlendirildi. DEM Parti ve CHP yaptıkları açıklama ile kayyım uygulamasına sert tepki göstermişti.

AK Partili eski vekilden açıklama

mine-lokbeyaz.jpg

Eski AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lökbeyaz, Hakkari Belediyesine kayyım atanmasını eleştirdi.

'Meclisten başkan seçilmeli'

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Lökbeyaz şu ifadeleri kullandı, “Kesinleşmiş yargı kararı olmadan Hakkâri Belediyesi’ne kayyum atanmasını doğru bulmuyorum. Velev ki belediye başkanının suçu kesinleşti diyelim. O zaman Belediye Meclisi’nden başkan seçilir. Halkın özgür iradesine saygı gösterilmelidir. Türkiye’mizin birliği ve beraberliği bizim kırmızı çizgimizdir” dedi.

Bir açıklamada Arslan’dan geldi

ihsan-arslan.jpg

AK Parti'nin kurucularından Diyarbakır eski Milletvekili M. İhsan Arslan, Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanması ilişkin, “Mahkumiyet kesinleşmeden halkın seçtiği birinin suçlu muamelesi ile görevden alınmasını demokratik bulmuyorum” açıklaması yaptı.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum