AK Partili vekilden Hakkari açıklaması: “Orta oyunu oynanıyor”

AK Partili vekilden Hakkari açıklaması: “Orta oyunu oynanıyor”
AK Parti Amasya milletvekili Haluk İpek, Hakkari Belediyesi’ne kayyım atanmasına ilişkin, “Siyaset kurumunu yıpratmaya yönelik bir orta oyunu oynanıyor” dedi.

AMİDA HABER – Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) kurucularından Amasya milletvekili Haluk İpek, hakkındaki dava ve soruşturma gerekçesiyle yerine kayyım atanan Hakkari Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın durumuna ilişkin yaptığı açıklamada, DEM Parti’yi suçladı.

haluk-ipek-akparti.jpg

Hatip Dicle ve Oya Eronat örneği

Daha önce Diyarbakır’da bağımsız milletvekili seçildikten sonra yerine AK Parti adayı Oya Eronat’ın milletvekili olduğu Hatip Dicle’yi örnek gösteren İpek, DEM Parti’nin sonucu bilerek Akış’ı aday gösterdiğini iddia etti.

AK Parti milletvekili İpek, “Hakkâri’de belediye başkanının şu anda ceza nedeniyle tutuklanması ve kayyum tayini esasen toplumun görmediği bir şekilde oynanan bir orta oyunu.” dedi.

akis-hakkari.jpg

'Yargılanıyor ve mahkûm olacağı belli'

Aynı durumun Can Atalay olayı ve Van seçimlerinde de söz konusu olduğunu söyleyen AK Partili vekil şöyle konuştu:

“Can Atalay 2013’te işlediği bir eylem nedeniyle yargılanıyordu. Bu dosya 10 yıl bekledi, milletvekili seçildikten sonra siyaset grubunun önüne böyle bir problem koyuldu. Türkiye sanki demokrasiye karşı işte seçilenlere karşıymış gibi bir senaryo oynatıldı ve bir orta oynandı.

Aslında Can Atalay'ın ceza alacağını bilenler onu milletvekili adayı yapmıştı. Aynı konu Van seçimlerinde de söz konusu olmuştur.

Van'da seçilme yeterli kaybetmiş birini adayı olarak gösterdiler. Ve sonunda böyle bir problem çıkacağını biliyorlar. Bu senaryo şu anda Hakkâri ile ilgili belediyeyi kazanan belediye başkanı ile ilgili bu kişiyle ilgili bir soruşturma var. Yargılanıyor ve mahkûm olacağı belli. Bunun mahkûm olacağını bilerek aday yaparak bugünkü ortamı meydana getiriyorlar ve siyaset kurumunun önüne sanki burada birileri demokrasiye karşıymış gibi bir ortam oluşturmaya çalışıyorlar.” (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.