AK Parti’nin itirazında karar: Diyarbakır’da mazbata ne zaman verilecek?

AK Parti’nin itirazında karar: Diyarbakır’da mazbata ne zaman verilecek?

Son dakika: Diyarbakır il ve ilçe seçim kurulları, AK Parti’nin 13 İlçedeki itirazını karara bağladı. Kurul, itirazı reddetti, DEM Parti adaylarına mazbata verilecek.

AMİDA HABER- 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin üzerinden bir hafta geçti. Türkiye’nin birçok İl ve ilçesinde halkın yetki verdiği başkanlar, mazbatalarını alarak göreve başlarken, Diyarbakır’da AK Parti’nin, büyükşehir ve 13 ilçedeki itirazları nedeniyle DEM Partili başkanlara mazbata verilmedi.

İtirazlar reddedildi

img-20240402-161324.jpg

AK Parti Diyarbakır Örgütü, seçimi kaybettiği 13 ilçe için itirazda bulundu. İl ve ilçe seçim kurullarına verilen dilekçelerde, her ilçede belirli sandıkların numarası verilerek, oyların yeniden yapılması ve seçimin yenilenmesi için itirazda bulundu. İddiaya göre, dilekçelerde DEM adaylarına ‘Mazbata vermeyin’ denildi. AK Parti İl teşkilatının talebini değerlendirmeye alan il ve ilçe seçim kurulları, 13 ilçe için yapılan itirazları değerlendirerek karara bağladı.

Mazbatalar yarın verilecek

İl ve ilçe seçim kurulları, Diyarbakır Büyükşehir ve 13 ilçe için itirazları ret ederek, DEM Partili adaylara mazbata verilmesine karar verdi. Alınan karardan sonra DEM Partili adaylarda sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşım ile mazbatalarını yarın alacaklarını duyurdu.

Diyarbakır’da hangi parti ne kadar oy aldı?

oylar.jpg

31 Mart yerel seçimlerinde DEM Parti yüzde 64 ile 463 bin oy aldı. AK Parti ise yüzde 16 ile 121 bin oy aldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığını DEM Parti adayı Ayşe Serra Bucak Küçük kazandı. 13 İlçede DEM adayları kazanırken, Diyarbakır'ın 4 ilçesi olan Çüngüş, Çermik, Eğil ve Hazro’yu AK Parti kazandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum