Ali Babacan Diyarbakır’da zılgıtlarla karşılandı

Ali Babacan Diyarbakır’da zılgıtlarla karşılandı
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Diyarbakır Seçim Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret etti. Babacan kadınlar tarafından zılgıtlarla karşılandı. Babacan, Kürtçe “Riya we vekirî be” (Yolunuz açık olsun) diyerek konuşmasını sonlandırdı.

AMİDA HABER- DEVA Partisi lideri Ali Babacan, CHP listesinden 2. sıradan aday gösterilen Ali İhsan Merdanoğlu’nun Seçim Koordinasyon Merkezini ziyaret etti. Babacan partililer tarafından zılgıtlarla karşılandı.

zilgit.jpg

6 Şubat tarihinde yaşanan deprem nedeniyle buruk bir bayram yaşayacaklarını belirten Babacan, “Depremde hayatını kaybedenlerin acısı hala taze. Allah bu tür felaketlerden hepimizi korusun. 14 Mayıs tarihindeki demokrasi bayramı için hepimiz çalışıyoruz” dedi.

Partilerin tek parti çatısı altında seçime girmesine değinen Babacan şunları söyledi, “Bizde isterdik kendi partimizin logosu ile seçime girmeyi. Ama işin matematiğine baktık ve bir karar verdik. 5 partinin tek liste ile seçime gidilmesine karar verdik. Her parti biraz fedakarlık yaptı. Bizler logomuzla seçime gitmeyip fedakarlık yaptık. CHP ise partilere kendi vekillerinin yerini vererek fedakarlık yaptı. Teşkilatlar üzgün, bizim adayımız yok diyorlar. Bizde diyoruz ki, seçimden sonrasına bakın. Seçimden sonra parlamentoda olacağız. Türkiye genelinde baktığımızda kazandığımızı görüyoruz. Bu önemli ve zor kararlardan sonra yola çıktık. Evet tek liste ile seçime gidiyoruz ama her bir adayımız kendi partisinin kimliği ile seçime gidiyor. Ortak adayımız Kılıçdaroğlu’nun seçilmesi için kapı kapı dolaşacağız” ifadelerini kullandı.

Babacan’ın ziyaretine CHP listesinden seçime gidecek olan Sezgin Tanrıkulu, Ali İhsan Merdanoğlu, Abdurrahim Ergin, eski İl Başkanı Cihan Ülsen, yeni il başkanı Remzi Kaymak ve çok sayıda partili katıldı.

Babacan, Kürtçe “Riya we vekirî be” (Yolunuz açık olsun) diyerek konuşmasını sonlandırdı. Babacan’ın Kürtçe mesajı büyük alkış aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.