Ali Erbaş ‘Diyanet Diyarbakır’lı hacıları ihbar etti’ iddialarına yanıt verdi

Ali Erbaş ‘Diyanet Diyarbakır’lı hacıları ihbar etti’ iddialarına yanıt verdi
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, diyanetin organizasyonu dışında Mekke’ye giden 2 bin hacının Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ihbarı üzerine Mekke’den sınır dışı edildiği iddialarına yanıt verdi.

AMİDA HABER- DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın yanıtlaması için Meclis Başkanlığı’na geçtiğimiz günlerde verdiği soru önergesinde, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonu dışında Diyarbakır’dan Umre’ye giden hacı adaylarının Mekke’de kaldıkları otellere baskın yapılarak odalarının kapılarının kırıldığı, gözaltına alınıp sınır dışı edildikleri iddiasını sormuştu.

Bu iddialar ve sosyal medya üzerinden paylaşılan ‘kaçak hacı’ videoları üzerine açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, hac döneminde Mekke-i Mükerreme'ye hac vizesi olmadan gelenlere yönelik Suudi Arabistan'ın uygulamalarından Türk vatandaşlarının da zarar görmelerine ilişkin; “Biz Mekke'de hac döneminde hiçbir vatandaşımızı şikayet etmedik” dedi.

‘Bir tane vatandaşımızı Mekke'de şikayet etmedik’

diyanet-ihbar-hac.jpg

Erbaş gazetecilerin, "Diyanet'in Mekke'de Türk vatandaşlarını Suudi Arabistan mercilerine şikayet ediyor" sorusu üzerine şunları söyledi:

“Bizim işimiz sadece hac zamanındaki sıkı tedbirleri duyurmak idi. Bizim ticaret veya seyahat vizesi almış kimseye, ‘Arabistan'a gitmeyiniz' deme yetkimiz yok. Biz hac ibadetinin, bu tarz ticaret, turist vizesi ile yapılamayacağını duyurduk. Gelenler tabi burada çok büyük sıkıntılar yaşadılar. Vatandaşlarımıza büyük sıkıntılar yaşatıldı. Biz Suudi Arabistan ayağında hiçbir şey yapmadık. Bir tane vatandaşımızı Mekke'de şikayet etmedik. Külliyen yanlış, en basit ifade ile gerçek dışı. Bir tane bile vatandaşımızı, Mekke'de biz kimseye şikayet etmedik.”

‘Çok büyük çarpıtmadır’

haci-umre-diyarbakir.jpg

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, şöyle devam etti: “Bu iddialarına mesnet teşkil eden bir video konuşması var. Hüseyin Hocamız burada kendisi. O konuşma, 2023 yılının hac organizasyonundan 2 ay kadar önce Diyanet İşleri Başkanlığı konferans salonunda bizim ekip başkanlarımızı ve diğer görevlilerimizle yapmış olduğumuz seminerde, 2022 yılında yaşanılan şikayetlerin değerlendirilmesi hususları ile alakalıdır. Bu konuşmadaki sözleri, 2024 yılında Suudi Arabistan'da mercilerine şikayeti şekline dönüştürmek, tamamen çarpıtmadır. Çok büyük bir çarpıtmadır. Bunu ifade etmiş olayım”. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum