Anketçi İhsan Aktaş’ın sözleri Diyarbakır’da tepkiye neden oldu

Anketçi İhsan Aktaş’ın sözleri Diyarbakır’da tepkiye neden oldu
Genar anket şirketinin sahibi İhsan Aktaş’ın “Seçimlerden sonra dünyanın her yerinde Müslümanlar bayram ederken Diyarbakır’da bu heyecan neden oluşmadı” sözlerine Ak Partili Başkan’dan tepki geldi.

AMİDA HABER- AK Parti’ye yakınlığı ile bilinen Genar anket şirketinin sahibi İhsan Aktaş 14 Mayıs seçim sonuçlarına ilişkin tartışılacak bir paylaşımda bulundu.

'Dünya sevindi, Diyarbakır sevinmedi'

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Aktaş, “Bu seçimde bir meseleye çok üzüldüm. Türkiye'de seçim bitip Erdoğan'ın zaferi belli olunca, dünyadaki müslümanlar tüm mazlumlar bayram etti. Bu sonuçlar İslam dünyasında İstanbul'un fethi kadar bir heyecan oluşturdu. Rusya'da yaşayan Müslümanlardan Afrika'ya Uzakdoğu'dan ABD'ye Osmanlı coğrafyasının tamamında oluşan bu heyecan neden Diyarbakır'da oluşmadı. Kürt Müslümandır, dindarıdır ve Diyarbakır tarih boyunca İslam’ın ruhu olmuştur. Her bir fert bu soruyu kendine sormalıdır” ifadelerini kullandı.

Ak Partili Başkandan yanıt: Hepinizden çok sevindik

Ak Parti Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Fatih Kayhan, Aktaş’ın bu paylaşımına tepki gösterdi. Kaypan şu yanıtı verdi, “Kürtler’in Müslümanlığını sorgulamak doğru bir yaklaşım değil. Kürtler yaşadığı coğrafyanın kadim milletidir. Bizler Peygamberler ve Sahabeler diyarının evlatlarıyız, Cumhurbaşkanımıza en çok sahip çıkanlarız. Seçim gecesi de Hepinizden çok sevinenleriz” dedi.

14 Mayıs 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde Ak Parti Diyarbakır’dan 3 milletvekili çıkartırken, HDP-Yeşil Sol Parti 8, CHP ise 1 milletvekili çıkarmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum