Araştırmacı Ağırdır, HDP konusunda altılı masayı uyardı

Araştırmacı Ağırdır, HDP konusunda altılı masayı uyardı
Konda Araştırma Genel Müdürü Bekir Ağırdır, HDP konusunda altılı masayı uyardı, “Altılı Masa ve HDP’nin başını çektiği muhalefetteki dağınıklık nedeniyle seçimleri kaybedebilirler” dedi.

AMİDA HABER- Araştırması Bekir Ağırdır, T24 yazarı Murat Sabuncu’nun sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partilerin tavırlarını değerlendiren Ağırdır önemli değerlendirmelerde bulundu.

HDP ve Kürt seçmenin saygınlık görme arzusu

Ağırdır şöyle konuştu, “2023 seçimine doğru giderken HDP’nin kendi adayını açıklaması, Altılı Masa ile kurulamayan diyalog ve iktidarın tutumu ile birlikte değerlendirilince anlaşılır. Muhalefet arasındaki gerilimin tırmandırılması durumunda herkes kaybeder. Altılı Masa, ortak adayın etrafında hikaye yaratmazsa kaybeder. Muhalefetteki HDP ve Kürt seçmeninin saygınlık görme arzusu ile yeniden inşa sürecinde aktif aktör olmak istiyorlar ve haklılar” dedi.

Ağırdır şöyle devam etti, “HDP’nin de Altılı Masa’nın handikaplarını ve Kürtlerin handikaplarını anlamaya çalışmalı. Bu gerilimi tırmandırarak bu oyun kaybedilir” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.