Asistanlar çalışıyor, mesai dışı ücretleri dekan ve yardımcısı alıyor

Asistanlar çalışıyor, mesai dışı ücretleri dekan ve yardımcısı alıyor

Diyarbakır'da farklı konularla gündeme gelen Dicle Üniversitesi Diş Hastanesi bu kez mesai dışı ücretle gündemde. İddiaya göre asistanlar çalıştı, mesai dışı ücretleri hastane dekanı ve yardımcısı aldı. Fazla mesaiye ilişkin belgeler basına sızdırıldı.

AMİDA HABER- Diyarbakır’daki bazı hastaneler yanlış uygulamalarla gündeme gelmeye devam ediyor. Kentlerdeki hastanelerde yaşanan sorun hemen her hafta basında geniş yer buluyor. Hastanelerin yanlış uygulamalarıyla ilgili tartışmalar devam ederken, benzer bir durum daha yaşandı. Dicle Üniversitesi Diş Hastanesi yönetiminden bazı isimler mesaisi dışı ücretle gündemde. Dicle Üniversitesi Diş Hastanesi dekanı ve yardımcısının döner sermayeden yüksek miktarda ücret aldıkları iddia edildi. İddiaya göre asistanların yaptığı işlemler, mesai dışı ücretlerin dekan ve dekan yardımcısına yazıldığı belirtildi. Bu şekilde kamunun ciddi bir zarara uğratıldığı belirtiliyor. Söz konusu mesai dışı ücretlerin belirli doktorlara yazıldığı iddia ediliyor.

SES: Ciddi mağduriyetler oluşturuyor

siyar-guldiken.jpg

Mesai dışı ücretlerle ilgili konuşan Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şube Başkanı Şiyar Güldiken, “Mesai dışı ödemeler, çalışanlar ve hastalar açısından çok ciddi mağduriyetler oluşturuyor. Uzun bir süredir Dicle Üniversitesi ve diğer üniversitelerle ilgili bu durumu gündemleştirmeye çalışıyoruz. MDÖ uygulaması, Asistanların daha çok çalışması ancak buna karşın gerekli ve yeterli ücretleri alamaması demektir. Ayrıca hastaların da acil olan vakalarda dahi ücret ödemelerine neden olmaktadır. Sağlık Hizmetlerinin tamamen ücretsiz olması ve herkesin eşit bir şekilde yararlanması gerekir” ifadelerini kullandı.

Güldiken söz konusu iddiaları araştırdıklarını söyledi.

Konuyla ilgili görüşmek istediğimiz hastane yöneticilerine ulaşamadık.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.