‘Az ve orta hasarlı' raporu verilen binalardan göç başladı

‘Az ve orta hasarlı' raporu verilen binalardan göç başladı

Diyarbakır’da “az ve orta hasarlı" raporu verilen ancak, duvarlarında çatlaklar oluşan bazı bina sakinleri göç etmeye başladı.

AMİDA HABER- 7.7 ve 7.6 Maraş depremi Diyarbakır’da büyük yıkıma neden oldu. Büyük bir yıkımla karşı karşıya kalan Diyarbakır’da 6 bina çöktü. Enkazda kalan 409 kişi yaşamını yitirdi. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nün depremin ilk gününden sonra kent genelinde başlattığı tarama çalışmaları devam ediyor.

Bin 140 bina hakkında yıkım kararı

Binlerce binada yapılan kontrollerde, bin 140 bina için 'acil yıkılacak ağır hasarlı' tespiti yapılırken, 1044 bina orta hasarlı, 10 bin 977 bina az hasarlı ve 32 bin 18 bina hasarsız tespiti yapıldı Acil yıkım kararı verilen binaların yıkımına da başlandı.

‘Az ve orta hasarlı' raporu verildi

Depremde ağır yıkım yaşayan Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi Cengizler Caddesi üzerindeki 8 katlı binaya da “orta hasarlı” raporu verildi. Ancak, bina içindeki çatlaklar, bina sakinlerine güven vermediği için, göç başladı. Bağlar’daki 8 katlı binadan eşyalarını çıkarmaya çalışan aileler, daha güvenli konutlarda oturan yakınlarının yanına göç ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.