Bağlar Belediyesi yolsuzluk soruşturması: Beyoğlu ifadeye böyle getirildi!

Bağlar Belediyesi yolsuzluk soruşturması: Beyoğlu ifadeye böyle getirildi!

Rüşvet suçlamasıyla hakkında 10 yıl hapis istemiyle dava açılan eski Diyarbakır Bağlar İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, ifadeye geldi.

AMİDA HABER- Diyarbakırlı bir iş insanı, geçtiğimiz yıl Haziran ayında inşaat işi için Bağlar Belediyesi’ne başvurdu. İddiaya göre belediyeye bağlı İmar Müdürlüğü’nde çalışan F.K, iş insanından bu işin yapılması karşılığı yüklü miktarda rüşvet istedi. İş insanı yaşananları emniyete bildirdi, savcılık da soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Bağlar eski Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun yardımcısı S.A ve F.K tutuklandı. İfadesi alınan Beyoğlu hakkında yurtdışı yasağı getirildi.

10 yıla kadar hapis istendi

baglar.jpg

İfadelerin ardından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı üç şüpheli hakkında iddianame hazırladı. İddianamede, Hüseyin Beyoğlu, S.A, ve F.K hakkında TCK’nın “irtikap” suçunu düzenleyen 250’inci maddesi beş yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istendi. Hazırlanan iddianame Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Şüpheliler “görevinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanmak” suçundan yargılanıyor.

Beyoğlu Adliye'ye getirildi

beyoglu.jpg

Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesinde dava devam ederken önemli bir gelişme yaşandı. Beyoğlu, ifade vermek için Diyarbakır Adliyesine geldi. Mahkeme salonunda bekleyen Beyoğlu, duruşma salonunun önünde beklerken, kameralarına böyle yansıdı.

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz yıl Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü’nde ifadesi alınan ve imza yetkisi bulunmadığı belirtilen F.K,’nın ifadeleri üzerine soruşturmayı genişleten polis, bu kez imardan sorumlu başkan yardımcısı S.A’yı gözaltına almıştı. A, aynı zamanda Beyoğlu’nun özel kalem müdürlüğünü yapıyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum