Bahçeli’den HÜDA PAR’a tepki: İlk 4 maddeye şaşı bakanlar bizim için yok hükmündedir

Bahçeli’den HÜDA PAR’a tepki: İlk 4 maddeye şaşı bakanlar bizim için yok hükmündedir

Kaynak:Haber Merkezi

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun Anayasanın ilk 4 maddesine yönelik açıklamalarına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tepki gösterdi. Bahçeli, “Anayasa'nın ilk 4 maddesine şaşı bakanlar bizim için yok hükmündedir” dedi.

AMİDA HABER - HÜDA - PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun Anayasanın ilk 4 maddesine yönelik açıklamalarının yankıları devam ederken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den tepki geldi. Bahçeli, "Kim olursa olsun, hangi mevkide bulunursa bulunsun, Anayasa'nın ilk 4 maddesine şaşı bakanlar ve şaibeli tavır gösterenler bizim için yok hükmündedir" dedi.

amidahaber-3.jpg

Bahçeli, partisinin genel merkezindeki Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) toplantısının ardından açıklama yaptı.

'Muhatap almıyoruz'

“MHP'ye Anayasa'nın ilk 4 maddesi ile ilgili yoklama yapmak teste tutmak hiç kimsenin hakkı haddi değildir” diyen Bahçeli tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Kim olursa olsun, hangi mevkide bulunursa bulunsun, Anayasanın ilk 4 maddesine şaşı bakanlar ve şaibeli tavır gösterenler bizim için yok hükmündedir, muhatap alınmaya değecek hiçbir yanları yoktur. MHP sivil demokratik devletin ve milletin hukuksal omurgasını belirleyecek geniş katılımcı bir anayasa hazırlığı için yapıcı tutumunu korumaktadır. Anayasa'nın ilk 4 maddesine, Cumhuriyetin kuruluş ilkelerine sadık kalınarak, zamanın ihtiyaçlarına dinamik, kalıcı cevap verebilen anayasa yapılmasının yanındayız.”

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.