Bahçeli'den ortalığı karıştıracak çıkış: Diğer belediyelere de kayyum atansın!

Bahçeli'den ortalığı karıştıracak çıkış: Diğer belediyelere de kayyum atansın!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında Hakkari Belediyesi’ne kayyım atanmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

AMİDA HABER – Milliyetçi Hareket Parti (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM’de grup toplantısında yaptığı konuşmada, kayyım uygulamasına karşı tepki gösteren CHP’yi de hedef alarak, “Sözde kayyum edebiyatı yapanlar önce PKK’ya nasıl baktıklarını, onun siyasi aparatı DEM’e nasıl yaklaştıklarını netliğe kavuşturmakla mükelleftir." dedi.

'Diğerlerinin de yakalarından tutulacaktır'

devlet-bahceliii.webp

Konuşmasında DEM’li diğer belediyelere de kayyım atanmasını isteyen Bahçeli, “PKK’lı sözde Hakkâri Belediye Başkanı’nın kirli yakasından nasıl tutulmuşsa, inanıyorum ki, diğer kanun ve ahlak kaçkını sözde belediye başkanlarının ve milletvekillerinin de yakalarından öyle tutulacaktır" şeklinde konuştu.

YSK’nin Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın adaylığını onaylamasını da eleştiren Bahçeli: "Hakkari 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılaması süren ve hakkındaki kararın açıklanması an meselesi olan bir PKK'lının seçimlere katılması başlı başına bir skandaldır. Türkiye muz cumhuriyeti, kabile devleti, işgal devleti değildir" ifadelerini kullandı.

‘İçişleri Bakanı’nı yürekten kutluyorum’

hakkari-kayyim.jpg

Bahçeli, İçişleri Bakanlığı tarafından Hakkari Belediyesi’ne kayyım atanmasına ilişkin şunları söyledi:

"Hakkari Belediye Başkanı hamd olsun görevden uzaklaştırılarak gözaltına alınmış. İçişleri Bakanlığı'mız hukuk sınırları dahilinde devreye girmiştir. Hakkari Valimiz Belediye Başkan vekili olarak görevlendirilmiştir. İçişleri Bakanımızı ve mesai arkadaşlarını yürekten kutluyorum. Bir teröristin 31 Mart seçimlerinde aday gösterilmesi demokrasiye kastetmek, hukuku işlevsiz hale sokmak niyetiyle arkasından dolanmak devlet ile yöre halkını karşı karşıya getirmenin hazırlığını yapmaktır" (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum