Bakan Bozdağ’dan HDP ve İnsan Hakları örgütlerine tepki

Bakan Bozdağ’dan HDP ve İnsan Hakları örgütlerine tepki
Diyarbakır’a gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HDP önünde evlat nöbeti tutan aileleri ziyaret etti, HDP ve İnsan Hakları Örgütlerine tepki gösterdi.

AMİDA HABER- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bin 306 gündür Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan anneleri ziyaret etti. Bakan Bozdağ’a Ak Parti Diyarbakır Milletvekilleri Mehdi Eker ile Ebubekir Bal’da eşlik etti.

'Hasretleri dinecek'

Burada konuşan Bakan Bozdağ, mücadele sonucu 39 ailenin evlatlarına kavuştuğunu dile getirerek, “Kalan aileler de evlatlarını bekliyor. Onlar da bu mücadelenin sonunda yavrularına kavuşacak, hasretleri dinecek. Burada gözü yaşlı anneleri görmek ve onların hasretini dinlemek bizi fazlasıyla etkiledi."

HDP ve İnsan hakları örgütlerine tepki

HDP ve İnsan Hakları Örgütlerine tepki gösteren Bakan Bozdağ, “HDP'lilere de soruyorum, onlara destek olanlara da soruyorum ve hepsine söylüyorum. Dağa götürülen bu çocukların, gençlerin hakları yok mu? İnsan hakları örgütlerine de bir iki cümle söylemek isterim. Hem Avrupa Konseyi, hem Avrupa Birliği (AB) hem Birleşmiş Milletler (BM) hem de bağımsız faaliyette bulunan nice insan hakları örgütleri var. Türkiye'de insan hakları dernekleri, vakıfları var. Diyarbakır annelerinin yanına gelip soran görmedik. Sordum, gelen de yok. Türkiye'deki dernekler de bizim adımız insan hakları derneği diyor. Sizin adınız insan hakları derneği olabilir. Ama esasında terörist hakları dernekleri bunlar. Sadece terör örgütlerinin üyesi veya terör örgütüyle ilgili eylem veyahut herhangi bir suç işlediğinde, hakkında soruşturma veya kovuşturma olanlarla ilgili her yere gidip geliyorlar.

‘STK’lar Diyarbakır anneleri insan değil mi?’

Yeri gelince insan hakları diye yeri göğü inletenler, STK'lar Diyarbakır anneleri insan değil mi? Onların yavruları insan değil mi? Onların yaşam hakkı yok mu? Eğim hakkı yok mu? Ailesiyle bir yuvada yaşama hakları yok mu? Hepsi var. Ama bir gün birileri de çıkıp desin ki bu hakları PKK terör örgütü çiğnedi. Bu hakları onun (PKK) uzantısı HDP çiğnedi. Bu hakları ayaklar altına alan zalimler karşısında hepimiz bir olalım. Ama demiyorlar. Çünkü bunlar güdümlü dernekler” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.