Bakan Fidan: Türkiye, İsrail aleyhine açılan davaya müdahil oluyor

Bakan Fidan: Türkiye, İsrail aleyhine açılan davaya müdahil oluyor

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Bakan Fidan, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Mısır’da Dışişleri Bakanı Bedir Abdulati ile görüştü. Bakan Fidan, görüşmenin ardından Kahire’de mevkidaşı Abdulati ile ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

AMİDA HABER - Dışişleri Bakanı Hakan Fidan diplomatik temaslarda bulunmak için Mısır’ın başkenti Kahire’de bulunuyor.

hakan-fidan1.jpg

Mısır Dışişleri Bakanı Bedir Abdulati ile görüşen Fidan, görüşme sonrası kameraların karşısına çıktı.

Basın toplantısında, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara değinen Bakan Fidan, “Netanyahu barış istemiyor. İsmail Haniye suikastı bunun göstergesidir. İsrail ateşkesin başmüzakerecesini suikastla şehit etti.İsrail saldırıları büyük tehdit. Netanyahu'ya 'dur' denilmezse tüm dünya ağır bedeller öder. Batı üç maymunu oynuyor. Netanyahu'nun olması gereken yer kongre değil, sanık sandalyesidir” dedi.

Türkiye davaya müdahil oluyor

fida.jpeg

Bakan Fidan Uluslararası Adalet Divanı’nda İsrail aleyhine açılan davaya müdahil olacağını belirterek, “Uluslararası Adalet Divanı’nda İsrail aleyhine açılan soykırım davasına müdahil olmak için hazırlanan dosyamızı çarşamba günü Lahey’de sunacağız” şeklinde konuştu.

Konuşmasının devamında ise Fidan, Türkiye’nin Mısır'la istişare içinde olmasının önemine dikkat çekti. Erdoğan'ın Kahire ziyaretinin ilişkilere ivme kattığını belirten Bakan Fidan, Mısırlı mevkidaşı ile iki ülke arasındaki ticari ilişkileri ve enerji konusunu da ele aldıklarını anlattı.

Öte yandan Fidan, görüşmede bölgesel konuları da ele aldıklarını belirterek, İsrail'in saldırganlığının bölge için büyük bir tehdit olduğunu söyledi. Müzakerelerde oyunbozanlık yapanın İsrail olduğunu söyleyen Fidan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin İran'ın başkenti Tahran'da uğradığı suikastı hatırlatarak bir kez daha başsağlığı diledi. Fidan, "Ateşkes görüşmelerinin baş müzakerecisini kalleşçe bir suikast ile öldürmüştür" dedi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.