Bakan Soylu’dan polislere talimat: Uyuşturucu satanların ayaklarını kırın

Bakan Soylu’dan polislere talimat: Uyuşturucu satanların ayaklarını kırın
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2023 yılında da uyuşturucu ile mücadelenin devam edeceğini söyledi. Soylu, “Tekrar söylüyorum; okul önünde uyuşturucu satanı görürse, polisimiz ayaklarını kırsın” dedi.

AMİDA HABER- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir’de Kınık Belediyesi tarafından düzenlenen Türkiye Yüzyılında Muhtarlık Kurumunu Güçlendirme Çalıştayı’na katıldı.

Çalıştayda konuşan Bakan Soylu, “Biz ‘Terör örgütlerini inlerinde bitireceğiz’ dediğimizde inanmadılar. Şimdi Amanoslar tertemiz. Cudi Dağı’nı temizledik. Bölgede 6 bin 500 kalori kömür var. Yıllarca bizi bunlardan mahrum bıraktılar. Şimdi Türkiye kendi arabasını yapıyor, kendi gazını çıkarıyor diye çıldırıyorlar. Mart ayının sonundan sonra daha da çıldıracaklar. Bir tane değil bin tane derdi de olsa Türkiye’nin önüne geçemeyecekler. Türkiye’de 105 civarında terör kaldı. Kahramanlarımız 6’sını geçenlerde etkisiz hale getirdiler. 29 Ekim 2023 tarihinde, Türkiye yüzyılına adım atmaya başladığımız ilk günde bu ülkenin dağlarında PKK’lı bir tek terörist kalmayacak. Sadece ocak ayında 120 barınak ve sığınağı tarumar ettik. Bambaşka bir noktaya geldik. Terörle mücadeleyi nasıl yapmışsak uyuşturucu ile mücadelede de 2023 yılında uyuşturucunun kökünü kurutacağız. Tekrar söylüyorum; okul önünde uyuşturucu satanı görürse, polisimiz ayaklarını kırsın” diye konuştu.

Ortadoğu’nun en büyük lojistik merkezi Diyarbakır’da açılıyor

Soylu, önceki ve sonraki nesillerden daha çok çalışıp daha çok birlik olmak gerektiğini söyledi. Soylu, “Birlik olanın Allah yanındadır. Sonra dünyadaki her şey önümüzde açıktır. Birlik içerisinde olmalıyız. Güç birliği içerisinde olmamız lazım. Onun için her türlü çelmeye rağmen ayakta duruyoruz. Batı, dünya ve Avrupa’yı ve kendilerini egemen hissedenleri ilk kez böyle yakaladık. İlk kez altyapımız güçlü bir şekilde ayaktayız. Gabar Dağı teröristten temizlenmekle kalmadı. Bir taraftan petrol çıkıyor, bir taraftan dünyanın en önemli kömür kaynakları bulundu. Orta Doğu’nun en büyük lojistik merkezi Diyarbakır’da kuruluyor. Türkiye karşıtları, ne yapacaklarını şaşırıyorlar. Gençlere sesleniyorum; bizim büyüdüğümüz ülke böyle değildi. Cesaretimiz yoktu. ‘Yarın ne olacak?’ diye endişe ettiğimiz bir Türkiye vardı. Gelecek nesillere bırakacağımız Türkiye ayakları üzerinde, dünyadaki problemleri çözmeye çalışan, söylediği söz adalet hükmünde olan bir ülkedir. Allah’a şükürler olsun iyi istikamette gidiyoruz. Elbette bazı farklıklarımız olabilir, görüş farklılıklarımız olabilir, inanç farklılıklarımız olabilir ama millete hizmet söz konusu, vatan müdafaası söz konusu olduğunda birlikte olmaktan gayret etmekten alıkoyulmamız mümkün değildir” dedi. (T24)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.