Bakan yardımcısı açıkladı: 18 yaşından küçükler broşür dağıtamayacak

Bakan yardımcısı açıkladı: 18 yaşından küçükler broşür dağıtamayacak
Diyarbakır’da düzenlenen seçim güvenliği toplantısında konuşan İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, kampanyalarda 18 yaşından küçüklerin seçim broşürü, seçim materyali ve afiş dağıtmalarına izin vermeyeceklerini söyledi.

AMİDA HABER- 14 Mayıs tarihinde yapılacak seçimler öncesi bölge güvenlik toplantısı düzenlendi. İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy başkanlığında yapılan toplantıya Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su’nun yanı sıra 12 ilin valisi katıldı.

bolge-toplantisi1.jpg

Seçim kampanyalarıyla ilgili alınan önlemlerle ilgili konuşan Ersoy şunları söyledi:

Bakanlık olarak bizim buradaki pozisyonumuz açık ve nettir. Seçim halkın seçimidir. İşin siyasi anlamı, sonuçları, bakanlık olarak bizim görev ve ilgi alanımızın dışındadır. Bizim görevimiz, vatandaşımızın özgür iradesini sağlıklı bir şekilde, herhangi bir aksiliğe veya güvenlik zafiyetine meydan vermeden sandığa yansıtabileceği ortamı temin etmektir.

Seçim güvenliğini üç noktada ele alıyoruz

Bakanlık olarak seçim güvenliğini üç noktada ele alıyoruz. Birincisi kampanya ve propaganda döneminin güvenliği ikinci kısım oy verme, seçim günü güvenliği ve üçüncü kısım ise seçim günü akşamı oy sayımının güvenliği, sonuçların, listelerin, bütün evrak ve oy pusulalarının ilgili yerlere sağlıklı ve seçim hukukuna uygun bir şekilde iletilmesidir.

18 yaşından küçükler broşür dağıtamayacak

Kampanya döneminde basına açık ve kapalı toplantılarda güvenlik tedbirlerini alırken, bir üçüncü göz kullanacağız. Yani alınan tedbirleri dışarıdan izleyecek, kontrol edecek birimler oluşturacağız. Seçim kampanyalarında 18 yaşından küçüklerin seçim broşürü, seçim materyali, afiş gibi şeylerin dağıtmasına izin vermeyeceğiz.

Çocuklarımızı koruma altına alacağız

Bu çalışmalarda kişiler bazen aşırı tepkiler gösterebiliyor, gerginlikler yaşanabiliyor. Mahallenin küçük çocuklarının ellerine siyasi parti broşürleri tutuşturup onları tanımadıkları insanların önüne, evine, kapısına yollamak, çocuklarımız açısından bir risk içeriyor. Dolayısıyla çocuklarımızı koruma adına uygulamayı böyle yapmamız gerekiyor diye konuştu.

Bütün birimler görev başında olacak

Gerek hassas kişi ve yerlerin korunması, gerek enerji altyapısına dair önem arz eden yerlerin korunması gerek kampanya dönemindeki güvenlik konularında gerekse olası provokatif eylemlere ilişkin ilgili bütün birimlerimiz ve personelimiz, tam kapasite ile görevi başında olacaklardır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.