Başörtüsü ve Alevi açılımı varda Kürt açılımı neden yok?

Başörtüsü ve Alevi açılımı varda Kürt açılımı neden yok?

AK Partinin Alevi açılımı, CHP’nin ise başörtüsü çıkışı siyaset arenasını yeniden hareketlendi. Liderlerin Kürt meselesine dair bir eylem planlarının olmayışı bölgede tepkiyle karşılanıyor. Abdullah Kıran, “Keşke Kürtler için de bir müjde verseydiler"

AMİDA HABER- Kritik Cumhurbaşkanlığı seçimine aylar kala önemli gelişmeler yaşanıyor. CHP türban, Ak Parti ise Alevî sorununu çözmeye çalışıyor. Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri olan Kürt meselesine dair partilerin bir yol haritasının olmayışı bölgede tepkiyle karşılanıyor.

Keşke Kürtçe için de bir müjde verseydiler

Ağırlıklı olarak Ortadoğu ve Kürt Sorunu üzerine çalışan Abdullah Kıran, gündemde olan türban ve alevi açılımını ilişkin farklı bir değerlendirmede bulundu. Aynı zamanda Alparslan Üniversitesi Öğretim Görevlisi olan Prof. Dr. Abdullah Kıran şu ifadeyi kullandı, “Seçimler yaklaşıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan Alevi toplumuna yönelik güzel ve kucaklayıcı mesajlar verirken, Sn. Kılıçdaroğlu da baş örtüsünün yasal güvenceye alınmasını istiyor. Keşke Kürtler ve Kürtçe için de bir müjde verilseydi. Mesela 1000 tane Kürtçe öğretmeni atansa” ifadelerini kullandı.

(Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.