Bir bu eksikti: "İmam Nikahı Cüzdanı" online satışta

Bir bu eksikti: "İmam Nikahı Cüzdanı" online satışta
Online satış platformlarında, resmi nikah sonrası verilen Aile Cüzdanına benzer "İmam Nikahı Cüzdanı" satışa çıkartıldı. "Dini Nikah Akdi Defteri" adıyla satılan bu defterin, uzun süredir çevrimiçi olarak satıldığı ortaya çıktı.

"Dini Nikah Cüzdanı" Online'da Satışta

dini-nikah-cuzdan.jpg

AMİDA HABER- Trendyol gibi büyük online alışveriş platformlarında satışa sunulan "Dini Nikah Cüzdanı"nın açıklamasında, "Tıpkı evlilik cüzdanı gibi kaliteli" ifadeleri yer alıyor. Defterin tanıtım yazısında, "Her imamın bulundurması" gerektiği ve içerisinde 240 nikah kaydının yapılabileceği bir nikah kayıt defteri bulunduğu belirtiliyor. Ayrıca, çocukların doğum saatine kadar yazılabilecek bölümler, dua ve farzlar gibi dini içeriklerin de yer aldığı ifade ediliyor.

dini-nikah-cocuk.jpg

Mehir Bölümü de Bulunuyor

Diyanet'in "Erkeğin evlenirken eşine verdiği veya vermeyi taahhüt ettiği para veya başka bir mal" olarak açıkladığı 'mehir' bölümünün de dini nikah defterinde yer aldığı tanıtımda yer alıyor. Ancak Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu defterlerin resmi bir geçerliliği bulunmadığı belirtiliyor.(HABER MERKEZİ)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum