Bu kez de ‘villa’ fırsatçılığı: 20 bin liralık tarlalar 300 bine çıktı

Bu kez de ‘villa’ fırsatçılığı: 20 bin liralık tarlalar 300 bine çıktı
Diyarbakır’ın Yenişehir bölgesinde dönümü 20 bin lira olan tarla statüsündeki arazilerin “imar girecek, villa yapılacak” spekülasyonu ile 300 bin liraya satıldığı ortaya çıktı.

AMİDA HABER- Maraş’ta meydana gelen iki büyük deprem Diyarbakır’da yıkıma neden oldu. 7 bina depremde çöktü, 407 kişi yaşamını yitirdi. Binlerce bina ise ağır hasar aldı. Uzmanların Bingöl-Yedisu bölgesinde yeni bir deprem beklentisi Diyarbakır’da paniğe neden oldu. Depremin üzerinden 2 ay geçmesine rağmen, “güvenli konut” arayışı sürüyor. Yüzlerce kişi, “güvenli konut” arayışı nedeniyle fırsatçıların tuzağına düşmeye başladı.

10 kat üstü fiyat

tarla.jpg

Diyarbakır’ın Yenişehir İlçesi’ne bağlı Güzelköy, Eser, Tanışık, Başil ve Yaytaş köylerindeki sulu arazilerin dönümü depremden önce 20-25 bandında değişirken, depremden sonra 250-300 liraya kadar yükseltildi. DSİ 10’uncu Bölge Müdürlüğü’nün sulu arazi statüsündeki yüzlerce dönüm arazi, “villa arsası”, “imar girecek” spekülasyonları ile ederinin 10 kat üstü fiyatlara satılmaya başlandı.

‘100 yıl sonra da imar girmez’

suleyman-iskenderoglu.jpg

Amida Haber’e konuşan Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Süleyman İskenderoğlu, “güvenli konut” için arsa arayışı olan Diyarbakırlılara seslendi. “Spekülatörlerin tuzağına düşmeyin” diyen İskenderoğlu, “Bu köylerin bulunduğu bölge sulu tarım arazisi. Yenişehir Belediyesi tarım arazilerinin imara açılması konusunda oldukça katı. Oraya 100 yıl sonra da imar girmez. Tarla olarak alacaksınız ederi kadar para verin. Yüksek fiyata alıp, paranızı boşuna harcamayın” şeklinde konuştu.

‘Dikkatli olun’

İskenderoğlu, arazilerin 2007 yılından sonra köylülerin elinden çıktığına dikkat çekerek, şunları söyledi: “Bu araziler daha çok Diyarbakır’ı bilmeyen, panik olan kişilere satılıyor. Köylüler, arazilerini 2007 ve sonraki yıllarda satarak, elinden çıkardı. Şimdi 2’inci 3’üncü sahipleri satış yaparak, vatandaşı kandırıyor. Burada arazilerin ederi, 25-30 bin lira bandındadır. Herkes dikkatli olsun.”

Haber: Gönül Morkoç-Özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.