Bu size ilk ve son uyarımdır: Diyarbakır halkına eziyet edeni yakarım!

Bu size ilk ve son uyarımdır: Diyarbakır halkına eziyet edeni yakarım!
Bu sözler 22 yıl önce suikast sonucu katledilen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okan’a ait, "3310’dan tüm birimlere, ben Ali Gaffar Okkan. Bu size ilk ve son uyarımdır. Diyarbakır halkına eziyet edeni yakarım" Okan ve arkadaşları için bugün tören düzenlendi.

AMİDA HABER- Gaffar Okan gönüllerin Emniyet Müdürüydü. ‘Fırıncı Fikri’nin oğlu Ali Gaffar Okkan’ım, sapına kadar Diyarbakırlıyım’ derdi. Diyarbakır ona, o Diyarbakır’a büyük emek verdi. Ölümünün 22. yılında arkadaşları ile birlikte katledildiği noktada törenle anıldı.

Diyarbakırlı bazı aileler çocuklarına Ali Gaffar adını verdi

Diyarbakır merkez Yenişehir İlçesi Sezai Karakoç Bulvarı’nda 24 Ocak 2001’de düzenlenen silahlı saldırıda, Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ile koruma polisleri Atilla Durmuş, Mehmet Kamalı, Sabri Kün, Mehmet Sepetçi ve Selahattin Baysoy şehit oldu. Okan’ın şehit edilmesinden sonra Diyarbakırlı birçok aile o dönem doğan erkek çocuklarına Ali Gaffar adını verirken, esnaf da iş yerlerine Okkan’ın fotoğrafını astı.

Okan ve arkadaşları için Kur-an-ı Kerim okundu

Suikastın, 22. yıl dönümünde Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve arkadaşları şehit edildikleri yerde törenle anıldı. Törene Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya ile çok sayıda polis memurları ile vatandaşlar katıldı. Yapılan konuşmaların ardından Okan ve arkadaşları için Kur-an-ı Kerim okundu. Duaların ardından tören sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.