Cengiz Çandar: Demokrasinin olmaması Kürtlerin boğazlanması demektir

Cengiz Çandar: Demokrasinin olmaması Kürtlerin boğazlanması demektir
Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletvekili adayı Cengiz Çandar, “Bu ülkede demokrasinin olmaması demek Kürtlerin üzerine akıl almaz baskıların oluşması ve Kürtlerin boğazlanması demektir” ifadesini kullandı.

AMİDA HABER- HDP ve Yeşil Sol Parti Diyarbakır İl Örgütü Eş Başkanları, Amed Kent Platformu birleşenleriyle bir araya geldi. Toplantıya HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Gülistan Atasoy, Yeşil Sol Parti Diyarbakır İl Eş Başkanı Abbas şahin, Yeşil Sol Parti Milletvekili adayları Cengiz Çandar, Serhat Eren partililer katıldı.

yesil-sol-parti.jpg

'Demirtaş ve Mızraklı demir parmakların ardında'

Buluşmada konuşan Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Cengiz Çandar şunları söyledi, “Bu ülkede demokrasinin olmaması demek Kürtlerin üzerine akıl almaz baskıların oluşması ve Kürtlerin boğazlanması demektir. Ölmek mi istiyorsunuz, İmralı’daki tecrit rejimi. İki yıldır ses gelmiyor niye?. Eğer Öcalan bir Kürt siyasetçi hassasiyeti olmasaydı böyle bir tecrit rejimi olur muydu?. Bu Kürtlere yönelik bir hakaret, Kürtlere yönelik bir baskı, Kürtlere yönelik bir tehdittir. Bu şehrin seçtiği insanlar, Selahattin Demirtaş örneğinde olduğu gibi sayısız isim demir parmaklıklarının arkasında. 2019 yılında belediye başkanı seçilen Selçuk Mızraklı’da demir parmakların ardında. Kürtler, Diyarbakır halkı siyasi tercih yaptığı zaman onun temsilcileri hapse giriyorsa, onun temsilcilerinden Osman Baydemir, Fırat Anlı ve Abdullah Demirbaş’ından Hatip Dicle’sine ülke dışında yaşamaya mecbur bırakılıyorsa o zaman mevcut rejim hem Kürtlerin hem Diyarbakır halkının iradesine meydan okuyor demektir. O zamanda bizim bu rejimi iptal etmemiz gerekiyor ki, seçilmişleri geri getirip tekrar yerlerine iade etmek için” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.