Çevre Bakanı Kurum: Diyarbakır Surları yeniden ayağa kalkacak

Çevre Bakanı Kurum: Diyarbakır Surları yeniden ayağa kalkacak

Kaynak:Basın Bülteni

Diyarbakır’da bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarihi surların ayağa kalkması için çalışmaların başlayacağını söyledi.

AMİDA HABER- Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, dünkü Diyarbakır programı kapsamında Valiliği ziyaret etmişti. Şeref Defteri'ni imzalayan Bakan Kurum, Vali Murat Zorluoğlu ile makamında bir süre görüştü.

Valilik ziyareti

Daha sonra Diyarbakır Valiliği Hevsel Salonda düzenlenen "Koordinasyon Toplantısı"na başkanlık eden Bakan Kurum, toplantı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Diyarbakır'da, kentin geleceği adına istişarelerde bulunduklarını söyledi.

murat-kurum.jpg

Surların inşası yeniden başlıyor

Bakan Kurum, sözlerine şöyle devam etti: "Yıkılan tarihi surlarımızın inşası için Valiliğimizle ortak bir çalışma başlatmıştık daha önce. Oraya hem teknik hem de maddi desteklerimiz oldu. Bu desteklerimize devam edip yıkılan tarihi surlarımızı yeniden ayağa kaldıracağız."

'Reaksiyon alanı kazandıracağız'

Dicle Nehri kenarında Diyarbakır'ımıza yakışacak bir restorasyon projesi, bir çevre düzenleme projesi, bir rekreasyon alanı kazandırmak üzere inşallah çalışmalarımızı başlatıyoruz." ifadelerini kullanan Bakan Kurum, Diyarbakır'ın en güzel yerlerini Diyarbakırlıların hizmetine sunmaya devam edeceklerini belirtti.

TOKİ konutları

kurum1.jpg

Diyarbakır merkezde "Oğlaklı bölgesi"nde kente yakışacak yeni modern bir uydu kent yapımının sürdüğünü dile getiren Bakan Kurum, yaklaşık 15 bin konuttan oluşan projenin altyapısıyla, okullarıyla, camileriyle ve sosyal donatılarıyla tam bir örnek şehircilik modeli olacağını vurguladı.

Milletvekilleri eşlik etti

Toplantıya, Vali Murat Zorluoğlu, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu, TOKİ Başkanı Mustafa Levent Sungur, İLBANK, Emlak Konut, Yapi İşleri, GEDAŞ, Milli Emlak Genel Müdürleri, Kentsel Dönüşüm Başkanı, vali yardımcıları, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ile kurum müdürleri katıldı.

Örnek daireyi gezdi

Bakan Kurum, Vali Zorluoğlu ve beraberindekiler daha sonra Toplu Konut İdaresi Başkanlığı koordinesinde merkez Bağlar ilçesi Oğlaklı Mahallesi'nde yapımı süren konutlarla ilgili incelemelerde bulundu. Çalışmalarla ilgili bilgi alan Kurum, örnek daireyi gezdi. Konutlarına yerleşen vatandaşlara hayırlı olsun dileğinde bulunan Bakan Kurum, çocuklarla yakından ilgilendi.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum