Çevre Şehircilik Müdürlüğü ekiplerinden skandal rapor!

Çevre Şehircilik Müdürlüğü ekiplerinden skandal rapor!

Diyarbakır merkez Yenişehir İlçesi’ndeki 9 katlı Aslan Apartmanı depremde hasar gördü. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları denetimde binaya az hasarlı raporu verdi. Bir gün sonraki denetimlerde ise ağır hasarlı raporu verildi.

Kahramanmaraş depreminin ardından Diyarbakır’da 6 bina yıkıldı, 409 kişi yaşamını yitirdi. Binlerce binada hasar oluştu. Bunlardan biri de Yenişehir ilçesi Mimar Sinan Caddesi üzerinde bulunan 9 katlı ve 54 daireli Aslan Apartmanı. Diyarbakır Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri geçtiğimiz gün yaptığı incelemede binaya az hasarlı raporu verdi. Bunun üzerine daire sakinleri evlerine gitti. Ancak site sakinlerinin itirazı üzerine ekipler binada bir kez daha inceleme yaptı.

Çökme riski nedeniyle binadaki vatandaşlar tahliye edildi

Ekipler, yapının ağır hasarlı olduğunu tespit etti. Polis ekipleri, binanın çökme riskine karşı bina çevresinde güvenlik önlemleri alarak vatandaşların tahliyesini sağladı.

hasarli.jpg

Bina sakinleri tepki gösterdi

Ekiplerin iki farklı tespitine tepki gösteren vatandaşlar, “Neden önce az hasarlı verildi. Bizler bugüne kadar içeride yaşıyorduk. Ne oldu da bir anda ağır hasar tespiti verildi. Bizler kontrollü bir şekilde eşyalarımızı çıkartmak istiyoruz” şeklinde talepte bulundular.

Diyarbakır'da hasarlı binaların listesi

Uzmanlar, hasarlı binaların tespiti ve sorgulanması ile ilgili detayların açıklanmasını istiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.