Cezaevinden çıktı: 7,5 yıl sonra Diyarbakır’a geldi

Cezaevinden çıktı: 7,5 yıl sonra Diyarbakır’a geldi
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı iken yerine kayyım atanarak tutuklanan Gülten Kışanak, 7,5 yıl sonra Diyarbakır’a geldi.

AMİDA HABER- 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı seçilen Gülten Kışanak, yerine kayyım atanarak 2016 yılında gözaltına alınarak tutuklandı.

Duygusal anlar yaşandı

kisanak2.jpg

Kobani davası sanıklarından olan Kışanak, dün görülen duruşmada, cezaevinde kaldığı 7,5 yıllık süre dikkate alınarak serbest bırakıldı.

Dün tahliye oldu

Kışanak tutuklu bulunduğu Kocaeli F Tipi Cezaevi’nden dün gece saatlerinde tahliye edildi. Kışanak, sabah saatlerinde uçakla Diyarbakır’a geldi.

Çiçeklerle karşılandı

kisanak1.jpg

Kışanak’ı Diyarbakır Havaalanı’nda Mardin Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, Diyarbakır Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ile Doğan Hatun ve partililer karşıladı.

Kışanak'tan DEM Parti'ye ziyaret

Kışanak ve beraberindekiler DEM Parti Diyarbakır İl binasına geçti. Burada kısa bir konuşma yapan Gülten Kışanak, “Kobanê insanlık, vicdan davasıydı. Arkadaşlarımızın her biri halklarımızın barışı, özgürlüğü ve demokrasi için yaşadılar. Bunun için nefes aldılar, bunun için mücadele ettiler. Bugün de cezaevlerinde aynı direnişi sürdürüyorlar” dedi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk ise, "Özgür ve demokratik gelecek için elbette ki bugün dünden daha fazla örgütlü, inançlı bir şekilde mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.