CHP heyetinden Diyarbakır’a çıkarma

CHP heyetinden Diyarbakır’a çıkarma
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun baş danışmanı Ahmet Nazif Yücel ve CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkan yardımcısı Ferda Altıntaş, bazı ziyaret ve görüşmelerde bulunmak üzere Diyarbakır’a geldi. Heyet üyeleri, DİMEK Başkanı Kılıç'ı da ziyaret etti.

AMİDA HABER- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun baş danışmanı ve Kılıçdaroğlu Gönüllülerinin Kurucusu Ahmet Nazif Yücel, CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkan yardımcısı Ferda Altıntaş, CHP Diyarbakır İl Koordinatörü İsmail Kanay, İstanbul İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Gönül Gündoğdu ve Osmaniye’nin Yarbaşı ilçesi CHP’li Belediye başkanı Mustafa Kaynar’dan oluşan heyet, Diyarbakır’a geldi. Heyet üyeleri, kentin tarihi, kültürel, sosyal ve gastronomi alanındaki sorunlarıyla ilgili incelemelerde bulundu.

Kılıç'a ziyaret

Sur ilçesindeki tarihi ve turistik mekanların yanı sıra Hewsel bahçelerini gezen CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkan yardımcısı Ferda Altıntaş başkanlığındaki heyet daha sonra Diyarbakır Medya Kültür ve Mutfağı Tanıtım Derneği(DİMEK) Başkanı Alaaddin Kılıç’ı ziyaret etti.

'Mısır ekimi Hevsel'i yok eder'

Heyet başkanı Ferda Altıntaş Diyarbakır’ın tarihi, kültürel ve sosyal yapısıyla çok önemli bir kent olduğuna değinirken. DİMEK Başkanı Alaaddin Kılıç ise, hevsel bahçelerindeki ağaçların arazi sahiplerinin Mısır ekimine yönelmesi nedeniyle her geçen gün biraz daha eksildiğini belirterek, ‘’UNESCO dünya kültür mirası listesinde olan hevsel bahçelerinde 3 yıl öncesine kadar Mısır ekimi yoktu. Ancak son bir iki yılda ağaçlar sökülerek bahçelerin birçok kısmı tarlaya dönüştü. Bu duruma acilen müdahale edilmesi gerekiyor. Müdahale edilmezse hevsel bahçeleri, hevsel tarlalarına dönüşmüş olacak’’dedi.

Diyarbakır’ın mutfak kültürüyle ilgili de bilgi veren DİMEK Başkanı Kılıç, Diyarbakır gastronomisinin dünya da karşılığı olan bir mutfağa sahip olduğunu ve her geçen gün daha da geliştiğini sözlerine ekledi. Heyet ve DİMEK Başkanı görüşmeden sonra toplu halde hatıra fotoğrafı çektirdi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.