CHP lideri Demirtaş’ı ziyaret edecek

CHP lideri Demirtaş’ı ziyaret edecek

Kaynak:Haber Merkezi

CHP lideri Özgür Özel’in eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ı Edirne Cezaevi'nde ziyaret edeceği bildirildi.

AMİDA HABER – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in Diyarbakır, Van ve Hakkari gibi birçok kentte yapacağı ziyaretler konuşulurken, Selahattin Demirtaş’ı Edirne Cezaevi’nde ziyaret edeceği açıklandı.

Halk TV'nin haberine göre; Özgür Özel, Edirne Cezaevi'ndeki eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyaret edecek. Ziyaretin pazartesi günü (21 Ekim) gerçekleşeceği belirtildi.

DEM Parti Genel Merkezi’nden dün yapılan açıklamada partinin Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan yarın 17 Ekim’de Demirtaş'ı ziyaret edeceği duyurulmuştu.

2024/10/08/demparti-devletbahceli1.jpg

Ne olmuştu?

DEM Partililerle meclisteki tokalaşmanın ardından ‘yeni süreç mi başlıyor?’ tartışmalarını başlatan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin dünkü grup toplantısında, Abdullah Öcalan'a da seslenerek, örgütünü tasfiye etmesi çağrısında bulunmuştu.

2024/06/04/devlet-bahceliii.webp

Bahçeli şöyle demişti:

"Bir. PKK terör eylemlerine son verin. İkin. Silahlarıyla dağdan inip teslim olsunlar. Üç. Türk adaletinin vereceği cezalara razı olmaları.

Uzattığım eli bağlamından kopartıp başka yerlere çekmeye çalışıyorlar. Uzattığım el hesapsız bir eldir. Samimi bir eldir. Uzattığım el Türkiye’de yaşayalım ve kenetlenelim mesajıdır. Farklı sonuçlar çıkaranlar yanılgının peşine düştüler. Elimi vatan ve devlet için uzattım. Biz elimizi süreç için değil, kardeşlik için uzattık.

Gün birleşme ve dayanışma günüdür. Bizim gönlümüzde herkese yer vardır. Bu bayrak ve ülke benim diyen herkese kapı açıktır."

2024/10/08/tuncer-bakirhan.png

Bakırhan: Kapıları açın, dinleyelim, görelim!

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ise, Bahçeli’nin çağrısına, “Sayın Bahçeli, Öcalan’ın ne diyeceğini, nasıl bir çağrı yapacağını biz de merak ediyoruz. O zaman tecridi kaldırın, Sayın Öcalan’ın kendi örgütüne ne dediğini hep beraber izleyelim görelim. 43 aydır kuş uçmayan, kervan geçmeyen bir adaya boşu boşuna çağrı yapılır mı? Kapıları açın, dinleyelim, görelim!” ifadelerini kullanmıştı.

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.