CHP Sözcüsünden DEM’li başkana destek: Savcının aklından zoru var!

CHP Sözcüsünden DEM’li başkana destek: Savcının aklından zoru var!
CHP’li Deniz Yücel, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın portresini belediye başkanlığı makam odasında indirdiği için hakkında soruşturma açılan ve ifade veren Tatvan Belediye Eş Başkanı Mümin Erol’a destek açıklaması yaptı.

AMİDA HABER – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Deniz Yücel, Bitlis’in Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında odasından Erdoğan'ın portresini kaldırdığı için soruşturma başlatılmasına tepki gösterdi.

CHP Sözcüsü Yücel, belediye başkanına Cumhurbaşkanına hakaret suçundan soruşturma açılmasına tepki göstererek şöyle dedi: "Cumhurbaşkanının portresini indirdi diye bir belediye başkanı hakkında soruşturma açan savcının ya aklından zoru vardır, ya da hukuk bilmiyordur."

Ne olmuştu?

31 Mart seçimlerinde Tatvan Belediyesi’ni kazanan DEM Partili Mümin Erol, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafını makam odasındaki duvardan kaldırmıştı. Görüntünün medyada yayımlanmasının ardından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç açıklama yaparak, soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.

Erol, yasada fotoğraf asma zorunluluğunun olmadığına dikkat çekerek, "Bu zorunluluğu kimse bize dayatmasın, kanun çıkarsa usulüne uygun bir şekilde asarız. Zorunluluk olmadığı için asmadık, makam odamda partimin eş genel başkanlarının fotoğrafları da yok" açıklaması yapmıştı. (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.