CHP’den Özel ve Erdoğan görüşmesine ilişkin açıklama: Kayyım konuşuldu

CHP’den Özel ve Erdoğan görüşmesine ilişkin açıklama: Kayyım konuşuldu
CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Özel ve Erdoğan görüşmesinde hangi konuların konuşulduğunu açıkladı. Kayyım konusunun da gündeme geldiğini aktaran Yücel, kayyımın anayasa ve demokrasiye aykırı olduğunu söyledi.

AMİDA HABER - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında dün CHP Genel Merkezi’nde yapılan görüşmenin içeriğine ilişkin, CHP Sözcüsü Deniz Yücel Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından açıklama yaptı.

CHP Sözcüsü Yücel, Erdoğan-Özel görüşmesinde ekonomi konuları, yeni anayasa, emeklilere ve asgari ücrete zam ile kayyım konusunun da gündeme geldiğini açıkladı.

'Kayyım anayasaya ve demokrasiye aykırı'

2024/06/03/hakkari-polis.jpg

Yücel, kayyımlara dair gündemin de konuşulduğunu belirterek şunları söyledi:

"Gezi davası, Sinan Ateş davası, Emine Şenyaşar davası ve kayyım meselesi Genel Başkanımız tarafından gündeme getirildi. Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanı'nın Ayşe Ateş'e randevu vermesini çok olumlu ve doğru bulduğunu kendisine ifade etti. Kayyum meselesinin anayasaya ve demokrasiye aykırı olduğu, anayasamızın 127'nci maddesinde geçici görevden uzaklaştırmanın düzenlendiği ama kayyum uygulamasının kalıcı sonuçlar doğurduğunu ifade etti. Görevden alınan ve yerine kayyum atanan kişi beraat ederse, hakkında kovuşturmaya yer olmadığı kararı verilirse ne olacak? Velev ki suçlu, belediye meclis üyelerinin suçu ne? O siyasi partiye oy veren seçmenin suçu ne? Bir belediye başkan vekili seçilir. Mevcut uygulama demokrasimize ve anayasamıza aykırı." (Haber Merkezi)

Benzer Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.